Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten akarata vagy a te akaratod?

2011. március 11. 03:00 - husztin


 

Elmélkedés Jon Walkertől

 „Simon Péter így felelt: Uram, kihez mehetnénk? Örök élet beszéde van nálad. És mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje.” János 6: 68-69

 "Isten azt akarja, hogy előre dönts, bízz Benne, és hidd el, hogy az Ő terve a legjobb az életedre."

Még ha nem is értjük Isten tervét, el kell, hogy fogadjuk az Ő vezetését. Tulajdonképpen, amikor egyáltalán nem értjük Isten tervét, akkor a leginkább fontos, hogy pontosan azt tegyük, amit Ő parancsol nekünk.


Gyakran arra kér minket Isten, hogy akkor döntsünk az Ő akaratának elfogadása mellett, amikor tervének konkrét részleteit még nem ismerjük. Ezt azért teszi, mert Isten tervének része az, hogy bizalmat fejlesszen ki bennünk az Ő jelleme és jóakarata felé.
De ez az a pont, amikor sokan egyfajta csatába kerülünk Istennel az akaratunk miatt. Azt szeretnénk, hogy először fedje fel a tervét előttünk, és mi pedig majd megfontoljuk, hogy megtesszük-e azt, amit kér, vagy sem.


De ez nem így működik. Isten azt akarja, hogy előre hozz döntést, bízz és higgy Benne és abban, hogy az Ő akarata a legjobb terv az életedre nézve. Hidd, hogy Ő meg fog erősíteni téged, hogy mindazt megtehesd, amit Ő kér tőled.


Az egyik ok, amiért Isten nem ad teljes képet az Ő akaratáról az életedre, az az, hogy az valószínűleg megijesztene téged. Például, elképzelhető, hogy számodra lehetetlennek tűnik beteljesíteni mindazt, amit Ő tervez neked. De épp ez a lényeg: Anélkül, hogy Isten képessé tenne téged, lehetetlen lenne számodra, hogy betöltsd a küldetésedet. 


Péter állandó harcban állt Jézussal azzal kapcsolatban, hogy mit kellene tennie. Ugyanakkor világosan tudta, hogy Ő az egyetlen, akiben bízhat, Ő az Isten Szentje, a testté lett Isten, Jézus a Krisztus.

Továbbra is azt gondolod, hogy van valaki más, akihez fordulhatsz, hogy megtudd a „hogyan tovább”-ot? Esetleg még azt hiszed, hogy te tudod a legjobban? Mondd Istennek, „Nem tudom, hogy kész vagyok-e hitben kilépni azelőtt, hogy ennek minden jövőbeni következményét tudnám, de kész vagyok arra, hogy késszé tegyél."


Ezt az áhitatot Jon Walker írta, aki a Napi remény áhitat szerkesztője és a „Drága Kegyelem” c. könyv szerzője. Rick Warren azt mondja, hogy a „Drága Kegyelem” a tanítványság lényegét mutatja be, melynek során újra felfedezhetjük azt, hogy ha bizonytalansággal találjuk magunkat szembe, akkor egyetlen biztos alapunk Jézusban van.

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása