Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan ismerhetjük fel Isten hangját? - Harmadik ismérv

2011. március 24. 02:12 - Kingdom

"...hogy ismertté legyen most az egyház által a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok előtt az Isten sokféle bölcsessége." Ef 3,10

 

Isten senki számára nem tervezte azt, hogy egyedül kelljen átmennie az életen. Ő arra hívott el, hogy kapcsolatban éljünk más emberekkel. Tehát, amikor meghallod Isten hangját, figyelned kell a körülötted élő emberekre. Szükséged van egy gyülekezeti családra valamint egy kisebb csoportra, hogy amikor Isten indít, hogy megtégy valamit, megerősíthessék, hogy igaz-e vagy hamis az indítatásod. Ez a harmadik kérdés: Vannak-e olyan emberek körülöttem, akik meg tudnak erősíteni abban, amit hiszek, hogy Isten mondott nekem?

Ha Isten valóban szólt hozzád, meg fog erősíteni más érett hívőkön keresztül. Az, hogy mindent magadnak kell megtenned, egy emberi elképzelés és nem Istentől jövő. Ő azt szeretné, ha megosztanád másokkal az ötleteidet, hogy megerősíthessék azokat és te is meghallgasd visszajelzéseiket.

Azonban, ha ellenállást érzel magadban még a puszta gondolatra is, hogy megkérdezz valakit az ötleteddel kapcsolatosan, akkor lebegjen előtted hatalmas piros zászlóként, hogy az ötlet biztos, hogy nem Istentől jön.

Az az oka annak, hogy Isten azt kéri tőlünk, hogy kérjünk tanácsot, hogy meg akar védeni minket. Amint a Péld 11,9-ben olvassuk: "az igazak tudásuk által megmenekülnek."

A többi, érett hívőtől kért tanács időt spórolhat meg számodra, amit talán egy helytelen dologra vesztegetnél. Megóvhat téged például a pénz pazarlástól, megmentheti a becsületedet, vagy megóvhat a tévedésektől.

Az egyik leggyakoribb ok amiért emberek összekuszálják az életüket az, hogy nincsenek Istenben hívő barátaik, akik visszajelezhetnek nekik. Ezért annyira fontos, hogy legyél együtt egy kisebb csoportban más hívőkkel, akik számon kérhetnek, és tanácsot adhatnak neked.

A Biblia azt mondja:"segítséget jelent, ha sok a tanácsadó" (Péld 11,14b). Ha te nem tartozol egy kisebb csoporthoz, olyan vagy mint egy műkorcsolyázó, aki soha nem tudja mikor fog elesni.

 (Tom Holladay, 2011.03.17.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: isten szava

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása