Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyengeségünk és Isten ereje, mely tökéletessé tesz

2011. április 02. 00:18 - Adnama

De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.” /2Korintus 12:9/


„Ez azt is jelenti, hogy Isten nem szeretné, ha a gyengeségeidet kifogásként használnád, csak hogy ne kelljen megtenni valamit, amit Ő kért tőled.” /Rick Warren/


Szia!

Megkaptam az üzeneted, amiben azt írod, hogy nem hiszed, hogy meg tudod tenni, amire Isten elhívott a következő évtizedben.

Most valószínűleg nagyon meg fogsz lepődni, hogy ezt mondom, de egyetértek! Ha valóban Isten hívott el arra, hogy megtegyél valamit, akkor az nélküle nem sikerül. Illetve, ha mégis meg tudnád tenni nélküle, akkor az már nem Istentől való.

Tudom, hogy néha úgy érzed, Isten olyasmit kér tőled, ami erődön felül van. De Isten hívott el erre, és ez azt jelenti, hogy az Ő ereje munkálkodik majd rajtad keresztül,  és ezáltal képes leszel a feladatra.

Isten Igéje azt mondja, hogy a gyengeségeid, kételyeid és bizonytalanságaid egyáltalán nem meglepőek Isten számára. Lehet, hogy mások elől próbálod eltitkolni ezeket, de a Teremtőd elől nem rejtheted el!

Az igazság az, hogy Isten pont ezekkel a gyengeségekkel együtt alkotott meg! És mivel Ő Isten, biztosan nem hibázott! Lehetséges volna, hogy azért alkotott gyengének, hogy ezáltal a térdeiden tartson, elé borulva? Ha teljesen Rá bízod magad, mindenre képes leszel Általa, aki megerősít téged. /Filippi 4:13-14/

Ez azt is jelenti, hogy Isten nem fogja engedni, hogy a gyengeségeidet használd kibúvóként, hogy ne kelljen megcsinálni, amire kért. Ha Isten egy hatalmas feladatra hív el, mindent meg is ad hozzá, hogy sikerüljön teljesíteni, elsőként azt, hogy a Szent Lélek munkálkodik benned.

Drága barátom, Isten nem másokat hívott el erre a feladatra! Ő téged hívott el, és az Ő erejével meg fogod tudni csinálni! A téged szerető Isten veled van minden lépésnél, amit teszel ahogy Jézust követed.

(Daily Hope by Jon Walker, 2011. március 26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása