Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megvan az erőd, hogy nemet mondj

2011. július 21. 00:01 - szateri

"Ezért, testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek, hogy test szerint éljünk." (Róma 8:12)
Nem tudom, te hogy vagy vele, de - be kell vallanom - én nagyon sok mindenre nem tudtam nemet mondani, mielőtt a Szentlélek bejött az életembe. Szerettem volna, de nem mondtam nemet.
 
Igazából mindegy, hogy minek hívjuk őket, de mindannyiunk életében vannak kényszerek, megszokások, elemi vágyak, különböző hajtóerők és kívánságok, amikkel kapcsolatban úgy érezzük, nincs választásunk: engedelmeskednünk kell nekik. Egyszerűen nem tudunk uralkodni magunkon; nem tudunk rájuk nemet mondani. 
 
Pedig ha befogadtad Krisztust az életedbe, akkor már igenis tudsz nemet mondani. A Róma 8:9 így ír erről: "Ti azonban már nem a régi emberi természet irányítása alatt éltek, hanem a Szent Szellem uralma alatt. De csak akkor, ha valóban bennetek él Isten Szelleme, mert ha nem, akkor nem is tartoztok Krisztushoz." (új fordítás)
 
A vágyak persze megmaradnak továbbra is. De a Szentlélek meg fogja adni az erőt ahhoz, hogy ellenállj nekik. Nem kell többé eleget tenned nekik. Ez az a változás, amit Isten Lelke végez benned: Isten így tesz szabaddá a kényszerektől. 
 
A legrosszabb rabszolgaság a saját természeti vágyaink rabjának lenni. Sokan a következőképpen reagálnak ezekre a vágyakra: "De hát ez egy természetes vágy, miért korlátozzam?" Sajnos nagyon sok minden tűnik természetesnek – például az énközpontúság. De ha eszerint a vágyad szerint cselekszel, nem biztos, hogy jót teszel vele a gyerekeidnek vagy a házastársadnak.
 
A "természetes" nem egyenlő a "jó"-val. Lehet, hogy nekem magától értetődő vágyam, hogy csalással megszerezzem az összes pénzedet, de attól még nem biztos, hogy meg kellene tennem. De ha befogadtam Krisztust az életembe, akkor itt van bennem a Szentlélek, hogy segítsen nemet mondani a természeti, és igent a lelki vágyaimra. 
 
Daily Hope by Rick Warren, 2011.07.14.
 
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása