Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Harc: életre-halálra

2011. július 27. 00:06 - janosh

 „Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” Efézus 6,12

Ahogyan azt már Rick pásztor is tanította, a harc, hogy új természetünk szerint tudjuk élni nagyon fontos, így meg kell tanulnunk harcolni a Lélek fegyvereivel, ha szabadon akarunk élni.

Isten rendelkezésünkre bocsátotta az igazságosság fegyvereit. Ezen fegyverek azonban azt kívánják, hogy vele dolgozzunk, és hagyatkozzunk rá amikor szembeszállunk az ellenséggel. A mi erősségünk őbenne van, hiszen a hit paradoxonja az, hogy ő erőssége a mi erőtlenségünkön keresztül nyilvánul meg.

Az a célunk, hogy mindent felhasználjunk, ami Isten nekünk adott: meg kell tanulnunk bánni a Lélek fegyvereivel; megtanulni melyek ezek, hogyan működnek és mikor kell őket használnunk.

A Lélek fegyverei között ilyenek szerepelnek mint: őszinteség, alázat, hitelesség, kegyelem, szeretet, imádság, engedelmesség, közösség, egészséges függés, Isten Igéje, és önmagunk alárendelése a Lélek vezetésének.

Ezzel szemben a test fegyverei a következők: indulatosság, manipuláció, káromlás, megszégyenítés, gyűlölet, büszkeség, alattomosság, rejtegetés, én-központúság, mentegetőzés, és az egészségtelen „nincs rád szükségem” magatartás.  

A lelki harcban, amelynek mindannyian részesei vagyunk „nem állhatunk meg és feledkezhetünk meg róla néhány órára. Ez egy életünk végéig tartó élet-halál harc….” (Efézus 6,12 MSG fordítás)

Ez egy végzetes, brutális, véres és örök jelentőségű harc; ezért ebben a harcban Isten velünk, bennünk és értünk van.

 

(Daily Hope by Jon Walker, 2011.07.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása