Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A személyes változás alapelvei: Erődítmények

2011. augusztus 02. 03:00 - Noori


 “A nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek." (Efézus 4:26b-27)

Ha egy talpalatnyi helyet adunk életünkben az ördögnek, ő erődítményt fog azon kiépíteni. Mit jelent ez? Ha átadod a Sátánnak életed egy kis részét, ő hamarosan átveszi az egész felett az irányítást. Beengeded őt egy talpalatnyi helyre, ő pedig erődítménnyé változtatja azt.

Hadd magyarázzam el a következőképpen: A D-Day napján a szövetséges hatalmak partra szálltak Normandia partjainál. Kritikus volt, hogy a parton létrehoznak egy erődítményt, egy talpalatnyi helyet, ami lehetővé tette számukra, hogy felállítsanak egy felvonulási területet, amin keresztül több ember és felszerelés áramlott be a csatához. Ezen a piciny helyen a Szövetséges hatalmak képesek voltak benyomulni a szigetre, hogy felszabadítsák Franciaországot.

De Sátán nem próbál meg téged felszabadítani. Ő ki szeretne építeni egy talpalatnyi helyet az életedben, azért, hogy átvegye az életed irányításának mind több és több részét. Amint egyszer elég mélyre hatolt egy bűnös területbe, a talpalatnyi területet erődítménnyé változtatja, ami egyre nehezebbé teszi számodra, hogy visszavedd az életed feletti irányítást.

Hogyan jut hozzá Sátán egy talpalatnyi területhez az életedben? Az Efézus 4:27-ben egy példa erre a harag, de ez lehetne egyéb más negatív érzelem is. Ha életedet aggodalommal töltöd meg, akkor Sátán már meg is megszerzett egy talpalatnyi területet. Ha nehezteléssel töltöd meg az életedet, akkor a Sátáné egy talpalatnyi része az életednek. Ha engeded, hogy a bűntudat szégyenné változzon át benned, akkor Sátáné életednek egy talpalatnyi területe.

Pál apostol elmondja a legjobb utat, hogy hogyan tudjuk kezelni azonnal ezeket a negatív érzelmeket. Ezt mondja: “A nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek." (Efézus 4:26b-27). Te hozod meg a döntés, hogy a helyes módon kezeled ezt.

Máskülönben a negatív érzelem elterebélyesedik a szívedben és Sátánnak lehetőséget ad arra, hogy kiépítsen egy talpalatnyi területet az életedben.

Daily Hope, by Rick Warren, 2011 július 26.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása