Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az adakozás megerősíti a hitünket

2011. november 15. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen." Malakiás 3:10. (Károli fordítás)

Isten arra használja az anyagiakat, hogy tesztelje a hitedet. Kellett már valaha döntened aközött, hogy befizesd a számlát vagy tizedet adj? Olyan sok pénzed van - hová fogod elkölteni? Ez egy próba. Isten ezt kérdezi: "Tényleg elhiszed, hogy gondot viselek a számláidról? Vagy azt gondolod, hogy saját magadnak kell gondoskodni róluk?"

Ő mondja: "Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőven." Malakiás 3:10 (Károli fordítás)

Valójában ezt mondja Isten: "Vedd a bátorságot és lásd meg, hogy mit fogok tenni, ha egy adakozó, nagylelkű személlyé válsz! Add be a tizedet és nézd meg mi történik az életeddel!"

Tudtad, hogy az adakozással kapcsolatban több ígéret van a Bibliában bármi másnál? Jézus többet beszélt az adakozásról, mint a Mennyről vagy a Pokolról. Hiszem, hogy ez azért van, mert az adakozás a Krisztusivá válás lényege.

A Biblia azt mondja, hogy Isten adakozó: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy ... adta". Amikor adunk az azt mutatja Istennek, hogy bízunk benne és hiszünk az ígéreteiben, hogy gondoskodik rólunk. Az adakozás megerősíti, kiterjeszti és próbára teszi a hitünket.

Igazán elhiszed, hogy Isten gondot fog viselni a számláidról? Ha nehézségeid vannak ezen a területen, kérd Istent, hogy segítsen a hitetlenségeden. Ő segíteni akar neked, hogy megtaláld a szabadságot az anyagiakban, ami egyedül az Őbenne való bizalom által érhető el.

Amikor az anyagi szükségeidért imádkozol, írd le azokat, aztán figyeld meg hogyan gondoskodik Isten. A feljegyzések készítése által azon találod magad, hogy a hited egyre mélyül, mert meglátod Isten hűségét és az Ő kreativitását abba, ahogyan a szükségeidet betölti.

(Daily Hope, Rick Warren, 2011. november 8.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása