Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy Isten Isten legyen gyermekeid életében

2012. május 18. 03:00 - zsófi68

"Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba" (Jn. 17:18)

 


Jézus útnak eresztette tanítványait, hogy Isten céljait szolgálják.

Szülőként az én felelősségem védelmezni gyermekeimet míg fel nem nőnek, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell óvnom őket attól, hogy kockázatot vállaljanak Isten dicsőségéért. Annyira túlságosan védelmezőkké válhatunk, hogy nem engedjük, hogy gyerekeink érzelmileg, vagy még inkább fizikailag is megtehessék, amit Isten kér tőlük.

Azt mondod: "Persze, azt akarom, hogy gyerekeim Istent kövessék, amennyiben a közelemben maradnak," vagy "Igen, azt akarom, hogy gyerekeim azt tegyék, amit Isten elvár tőlük. Követhetik az Ő tervét és céljait életükben, de csak ha itt, a közelemben élnek. Bármit megtehetnek, amit Isten mond nekik, amennyiben nem csinálnak valami veszélyeset, amiben megsérülhetnek vagy meghalhatnak."

Természetes, hogy szülőként nem akarod, hogy gyermeked megsérüljön. De hadd tegyem fel ezt a teljesen őszinte kérdést: Hajlandó vagy engedni, hogy Isten legyen gyermekeid életében az Isten?

Vagy, még mindig te próbálsz Isten lenni az életükben? Engedned kell őket elmenni. Láttam már szülőket, akik megpróbálták irányítani gyermekeik életét, még azután is, hogy azok megházasodtak, férjhez mentek. Pedig a Biblia azt tanítja a házasságról: "...a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez és lesznek egy testté." (1Móz. 2:24)

A lényeg a következő: Isten tervének része, hogy a gyermek elhagyja szüleit, és nekünk szülőknek tanítanunk kell őket, amíg velünk vannak, de azután engednünk kell, hogy elmenjenek Isten célja szerint szolgálni.

Jézus mondta: "Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldöm őket a világba." (Jn 17,18) A szülői gondoskodás célja, hogy végül is elengedd gyermekeidet. Attól a perctől kezdve, hogy megszülettek, arra készíted fel őket, hogy elinduljanak a világba, s nem pedig arra, hogy beléjük kapaszkodj, vagy hogy irányítsd az életüket a te életed hátralevő részében.

Beszéljetek róla

  • Beszéljétek meg, mit gondoltok erről az állításról: Isten tervének része, hogy a gyermek elhagyja szüleit, és nekünk szülőknek tanítanunk kell őket, amíg velünk vannak, de azután engednünk kell, hogy elmenjenek Isten célja szerint szolgálni.
  • Te hogyan készíted fel gyermekedet arra, hogy útnak induljon a világba?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.05.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása