Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Urunk, késztess minket, hogy figyelmünket rád irányítsuk

2012. augusztus 12. 23:41 - husztin

„Ne idomuljatok ehhez a korhoz, hanem megújult értelemmel alakuljatok át, hogy azt próbálgassátok, hogy mi az Isten jó, kedves és tökéletes akarata.” (Róma 12:2 Csia)

Lassan olvasd a mai áhitatot, és mondd el, mint egy imádságot Istennek.

Uram, alakítsd át az én gondolkodásomat, hogy ne a mai kor szelleméhez alkalmazkodjam. Indíts fel engem oly módon, hogy alkalmatlan legyek mindazoknak a dolgoknak a befogadására, amik nem tőled jönnek, vagy nem kedvesek előtted. Mosd meg az én elmémet a te Szellemeddel és bölcsességeddel. Újítsd meg értelmemet, hogy formálódjak a te erőd által. Elismerem, hogy nem vagyok képes a magam erejéből szentté válni előtted. Még a törekvés sincsen meg bennem. Fejleszd bennem a készséget, hogy felismerjem, mi a te akaratod és erősíts meg engem, hogy olyan dolgokat tehessek, amelyek a te örömedre szolgálnak.


Atyám! Imádkozom a családomért is, hogy ne igazodjunk ehhez a világhoz. Mi hozzád igazodó életet akarunk élni az otthonunkban, a környezetünkön és a közösségünkön belül.

Urunk, késztess bennünket, hogy figyelmünket feléd fordítsuk, a mi Istenünkre, Izrael Szentjére. Változtass meg minket teljesen. Segíts, hogy elhagyjuk végre azokat a testies megnyilvánulásokat, amiket még mindig használtunk, amikor fenyegetve vagy összezavarodva éreztük magunkat. Taníts bennünket, hogy felvegyük mindazokat a lelki fegyvereket, amiket nekünk adtál.
Királyunk vagy, mi pedig a te fiaid és leányaid vagyunk. Segíts, hogy növekedhessünk az érettségben és a hit teljességében.
Ámen.

Beszéljünk róla:

Használd ezeket a szakaszokat a további tanulmányozásodhoz:
Róma 12: 1-2,
Efézus 6: 10-18

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása