Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jokerkártya: a döntéseid

2012. augusztus 26. 03:00 - kohutnemarti

Bejegyzés alcíme...

"Isten pontosan tudta, mit tesz a legelejétől. Kezdettől fogva elhatározta, hogy ugyanolyan módon formálja az övéinek az életét, ahogyan a Fiáét. A Fiú a helyreállított emberiség első tagja. Benne láthatjuk életünk eredeti és eltervezett formáját."

Róma 8:29 (MSG fordítás)

Csodálatosan összetett alkotás vagy (Zsoltárok 139:14). Ahhoz, hogy betöltsd az Istentől kapott célodat, meg kell vizsgálnod életed összes területét, és meg kell értened az 5 tényezőt, ami hatást gyakorol a személyiségedre. Ezen a héten arról beszéltünk, hogy az ösztöneink, a kapcsolataink, a körülményeink és a tudatunk hogyan befolyásolják azt, hogy milyenné formálódunk.

Ha ezeket a tényezőket egy játékban neked osztott pókerkártyaként képzelnénk el, akkor az ötödik tényező lenne a jokerkártya. Miért? Azért, mert ez a döntéseidet szimbolizálja, ami hatással van az összes többi kártyádra. Talán nincs befolyásod a dolgok felett, amiket leosztanak neked, de bedobhatod a jokerkártyádat - változtathatsz az életeden a döntéseiden keresztül.

Azt mondja a Biblia, hogy mi Isten képmására vagyunk teremtve. Egyetlen állat sincs Isten képmására teremtve! A kutyáknak vannak ösztöneik, de nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között. Az elefántok nem rendelkeznek erkölcsi iránytűvel. Neked viszont megadatott, hogy válassz: jót vagy rosszat teszel. A döntés szabadsága az ember legnagyobb áldása, de egyben legnagyobb átka is, hiszen sokszor rossz döntéseket hozunk, melyekkel kárt okozunk saját magunknak és a környezetünknek is.

A jokerkártya megváltoztathatja a többi kártyád színét és számát. Nem választhattad meg az ösztöneidet, de eldöntheted, hogy mit kezdesz a testeddel. Nem választhattad meg a kapcsolataidat, de építhetsz újakat, és helyreállíthatod, ápolhatod azokat, amelyekben már régóta élsz. Eldöntheted, hogyan reagálsz a körülményeidre, és dönthetsz úgy, hogy mostantól nem hiszed el azokat a rossz dolgokat, amiket mások mondanak.

A személyiségedet a döntéseid alakítják. Milyen döntéseket hozol ma, amik pozitív hatással lesznek hátralévő életedre nézve?

Beszéljünk róla:

  • Mire van ma szükséged Istentől ahhoz, hogy felülkerekedj életedben azokon a nehézségeken, amik megakadályoznak abban, hogy  helyes döntéseket hozz?
  • Imádkozz, és kérj Istentől segítséget!

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 08.19.)

Szólj hozzá!
Címkék: döntés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása