Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne add fel: arra figyelj, hogy mire képes Isten

2012. szeptember 30. 03:00 - *Agota*

Tanítványai megkérdezték tőle: "Mester, ki vétkezett: ez vagy a szülei, hogy vakon született?" Jézus így válaszolt: "Nem ő vétkezett, nem is a szülei, hanem azért van ez így, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei.” (János 9:2-3) 

Amikor Jézus és tanítványai átsétáltak a városon, találkoztak egy olyan emberrel, aki születésétől fogva vak volt. Ekkor az apostolok vádaskodásba kezdtek: “Lehet, hogy azért vak, mert bűnt követett el? Lehet, hogy a szülei bűne miatt lett vak?”

Eugene Peterson azt javasolja, hogy Jézus válaszát akár át is fogalmazhatnánk a következőképpen: “Rossz  a kérdés. Keresel valakit, akit hibáztathatsz. Nincs itt ilyen fajta ok-okozat. Inkább arra figyelj, hogy Isten hogyan munkálkodik.” (János 9:3-4, MSG).

Ahelyett, hogy keresnél valakit, akit hibáztathatsz a nehéz helyzetedért, inkább figyelj Istenre, hogy Ő mit tud ezáltal elvégezni benned, érted!

Lásd meg, hogy mit tud Isten az Ő hatalma, ereje, dicsősége segítségével tenni. Tereld el a tekinteted a lenntebbi dolgokrol és nézd meg, hogyan tud Isten tevékenykedni ebben a pillanatban rajtad keresztül, mert az “éjszaka közeledik”, amikor már nem tudsz majd munkálkodni többet (János 9:4 – NIV).
 
Nincs időnk arra, hogy mindenre megtaláljuk a választ. Ahelyett, hogy azt kérdezzük, “Miért pont én?” azt kell kérdeznünk, hogy “Mit szerenél Uram, hogy tegyek ebben a helyzetben?”

Pál Apostol azt mondja, “Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben.” (2 Kor 4:10). Más szóval: Jézus halálát a testünkben hordozzuk és Isten a bennünk lakozó Jézus életét támasztja fel bennünk.

Isten az életünk tragédiáit úgy hasznalja, mint egy akaratlan műtétet, amitől félünk és még fájdalmas is, de ennek másik oldala az, hogy erősebbek vagyunk, úton vagyunk afelé, hogy felépüljönk hitetlenségünkből.

Még akkor is, ha nehezen vesszük észre, hogy Isten hogyan teszi ezt vagy egyáltalán hogyan munkálkodik, valahogy mégis jobban fogunk bízni abban, hogy ő terelget egy békés jövő felé (Róma 8:28, Jeremiás 29:11).

Beszéljünk róla

  • Hogyan fordította Isten életed egyik nehéz helyzetét javadra?
  • Hogyan lehetünk biztosak Isten munkálkodó erejében még akkor is, ha egy nehéz életszakaszon megyünk keresztül?

 

(Daily Hope by John Walker, 2012.09.23)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása