Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hittel együtt jár a kockázatvállalás

2012. október 02. 03:00 - zsófi68

Bejegyzés alcíme...

"Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt." (1Thessz 5,24)

faith_1.jpg

Ahogy követjük Jézust, egyre mélyebbre vezet minket a hitben, arra kérve minket, hogy vállaljunk kockázatokat. De ez a kockázatvállalás sosem 'ugrás a sötétbe', inkább egy sajátos kockáztatás, aminek megtételére Jézus hív.

Azért kér erre, mert minden egyes hittel vállalt kockázat bizonyítja, hogy Jézus gondodat viseli, ahogy Ő azt ígérte. Minden alkalommal, amikor teszünk egy hitbeli lépést, távolodunk attól, hogy látásból higyjünk, függetlenül Istentől, közeledünk ahhoz, hogy a hit életét éljük, ahol valóban elhiszed, hogy biztonságban vagy Isten ígéretei által. "Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt." (1Thessz 5,24)

Mikor nem hit szerint élünk, hűtlenül élünk - mivel minden döntés, amit Isten nélkül hozunk meg, hit nélküli döntés, nem számít mennyire helyesnek vagy helytelennek tűnik. Jézus ahhoz a mély, bensőséges kapcsolathoz vezet el, amit ő is átél az Atyával. "Bizony mondom néktek: a Fiú önmagától semmit sem tehet, csak ha látja, hogy mit tesz az Atya; mert amit az Atya tesz, azt teszi a Fiú is, hozzá hasonló módon." (Jn 5,19)

Beszéljetek róla

  • Mi a természetes reakciód, ha azt hallod: kockázatvállalás?
  • Melyek azok a lépések, amiket Isten mond, hogy tegyél meg, de számodra kockázatosnak tűnnek? Hogy fogsz előre haladni a hitben?

(Daily Hope by John Walker, 2012.09.25)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása