Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten személyesen figyel a részletekre

2012. október 07. 03:00 - husztin

„Kezed formált és alkotott engem” Jób 10:8 (HNT)

stripes.jpg

Isten különleges szakértelemmel alkotott meg minden élőlényt ezen a földgolyón. Némelyik állat fut, a másik ugrál, úszik, vagy éppen ás, és van amelyik repül. Mindegyik egyedülálló szerepet kapott azáltal, ahogy Isten megformálta őket. Ugyanez igaz az emberre nézve is.

Mielőtt Isten megformált téged, pontosan megtervezte, hogy te majd hogyan szolgáld Őt, és ezután ezekhez a feladatokhoz illeszkedve alkotott téged. Óvatosan alakítgatott és formált téged azért, hogy olyan módon szolgáld őt, ami a te szolgálatodat egyedivé teszi.

Isten sohasem csinál selejtet. Azért adott képességeket, érdeklődési kört, tálentumokat, ajándékokat, személyiséget, élettapasztalatot, hogy az Ő dicsőségére használd.

Beszélgessetek ezekről:

• Milyen képességet, tálentumot és ajándékot adott neked Isten? Mit gondolsz, Isten hogyan szeretné ezeket használni?

• Mik azok amik érdekelnek és ezek közül mivel szolgálhatod Istent?

• Mit gondolsz, miért éppen olyan személyiséged van, amilyen? Szerinted milyen szolgálatot képzelt el neked?

Daily Hope by Rick Warren, 2012. 09. 30.

Szólj hozzá!

Hidd, hogy Isten a segítségedre siet!

2012. október 06. 03:00 - gyanus

"Láthatjátok, hogy pont a megfelelő időben, amikor még erőtlenek voltunk, Krisztus meghalt az istentelenekért." (Róma 5:6 - Angolból szabadon fordítva)

universe.jpg

Úgy tanulod meg, hogy bízz Istenben, ha kis dolgokban engedelmeskedsz neki.

Valószínűleg egyetértesz azzal, hogy Isten a teljes körű uralkodója az univerzumnak, elég hatalmas ahhoz, hogy minden problémán felülkerekedjen, vagy bármilyen ellenséget legyőzzön, hogy "minden tőle jön; minden rajta keresztül történik; minden benne végződik." (Róma 11:36 - Angolból szabadon)

És, ha ez igaz, akkor a küzdelem, hogy mindent átadj Istennek, nem függ attól, hogy teljesíti-e az ígéreteit vagy sem - nyilván meg tudja tenni.

Talán az ellenállás, amit mutatunk, amikor a bizalommal kell szembe néznünk, azért van, mert kételkedünk afelől, hogy Isten a mi javunkra cselekszik: "Igen, hiszem, hogy Isten meg tudná ezt oldani, de meg is fogja?"

Vagy, "Én tudom, hogy meg tudnám ezt oldani, de afelől nem vagyok biztos, hogy Isten megtenné - legalábbis nem tudom, hogy úgy tudná-e megtenni, ahogyan szerintem történnie kellene."

Isten türelmes, megért téged, ha habozol. Ő tette meg az első lépést, hogy létrejöjjön veled egy szerető, bizalmas kapcsolat. Nem várt addig, míg megbízhatóvá lettél, hogy elfogadd a szeretetét, nem ragaszkodik hozzá, hogy méltó légy a bizalmára, mielőtt Ő maga rád bízná a drága ajándékait (Róma 5:6-8).

Isten támogatja az apró hitbeli lépéseinket. Amikor engedelmeskedünk Istennek, akárcsak a legkisebb dolgokban is, "ott találjuk magunkat, ahova reményeink szerint mindig is el akartunk jutni - Isten kegyelmének és dicsőségének tágas terén, egyenesen állhatunk, dícsőítve Őt (Róma 5:2- Angolból szabadon).

Beszéljünk Róla!

  • Hogyan mutatod be a bizalmadat Isten ígéretében, miszerint a te javadra munkálkodik?
  • Milyen látszólag apró hitbeli lépéseket kell ma megtenned azért, hogy a bizalmad növekedjen Isten iránt?

(Jon Walker, Director of Daily Hope Devotionals, 2012.09.29.)

Szólj hozzá!

Bátran szolgálj azzal, amid van

2012. október 05. 03:00 - janosh

„Ha mindig a tökéletes alkalomra vársz, soha nem csinálsz majd semmit.” (Prédikátor 11:4 New Living Translation)

„Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat.” Préd 11:4

Isten azt várja tőled, hogy tedd meg azt, ami tőled telik, bárhol is legyél. A majdnem-tökéletes-szolgálat, még mindig sokkal több, mint a tökéletes szándék.

A legtöbb ember azért nem szolgál soha, mert azt gondolja magáról, hogy nem alkalmas a szolgálatra. Azt a hazugságot hitetik el magukkal, hogy Isten szolgálata csak a kiváltságosaknak adatott meg. Néhány egyház még támogatja is ezt a mítoszt azáltal, hogy egy tökéletes képet alkot a szolgálatra méltókról – s ezzel együtt elveszi az átlagember kedvét a szolgálattól.

A valódi szolgák azonban a legjobbat igyekeznek kihozni abból, amivel rendelkeznek. Az ilyen szolgák nem keresnek kifogásokat, nem halogatnak, vagy nem várnak a tökéletes körülményekre. Nem mondják azt, hogy „majd egy szép napon” vagy „majd, ha eljön a megfelelő alkalom.” Azt teszik, amit tenniük kell.

A Biblia azt mondja: „Ha mindig a tökéletes alkalomra vársz, soha nem csinálsz majd semmit.” (Prédikátor 11:4 New Living Translation)

Bizonyára hallottad már azt, hogy: „ha nem tudod tökéletesen megcsinálni, akkor egyáltalán ne is csináld.” DE Jézus sohasem mondott ilyet! Az igazság az, hogy bármibe kezdünk, eleinte minden bizonnyal nehezebben megy majd a dolog – de ez által tanul az ember.

Mi a Saddleback-ben az „elég jó” elvet alkalmazzuk: nem szükséges valaminek tökéletesnek lennie ahhoz, hogy Isten használhassa és megáldhassa azt. Azon munkálkodunk, hogy emberek tömegeit biztassuk a szolgálatra – ahelyett, hogy létrehoznánk egy társaságot, amely néhány tökéletes emberből áll.

Beszéljünk róla:

  • Milyen kifogásokat és mentségeket kerestél már arra, hogy kibújj a szolgálat alól, amelyet Isten akart rád bízni?
  • Milyen lépéseket kell ma megtenned ahhoz, hogy elkezdj szolgálni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.09.28.)

Szólj hozzá!

Légy bizonyos, Isten ereje benned van!

2012. október 04. 03:00 - FodorImi

„Káléb csitította a Mózessel szembeforduló népet, és ezt mondta: Bátran fölmehetünk és elfoglalhatjuk, mert meg tudunk birkózni vele.” (4Mózes 13:30)

ican_-_philippians_4-13.jpg
Isten azt akarja, légy bizonyos az igazságban: általa minden lehetséges. Amire figyelsz, amire fókuszálsz, az meghatározza a viselkedésed, és hatással van a hitedre.

Amikor az izraeliták először megközelítették Kánaán határát, Mózes kémeket küldött az Ígéret Földjére, hogy felmérjék a helyzetet. Tíz kém olyan jelentéssel tért vissza, mely a föld óriásaira fókuszált, a magas és erős férfiak megfélemlítették a kémeket, akik úgy érezték, lehetetlen győzniük.

Két kém azonban Isten ígéretét tartotta figyelme középpontjában, hogy Isten az izraelitáknak adja ezt a földet. Az egyik kém, Káléb csendesítette őket: „Fel kellene mennünk, hogy birtokba vegyük azt a földet, mert egészen bizonyos, hogy meg tudjuk tenni.” (4Mózes 13:30 – NIV fordítás)

Káléb Isten hatalmára fókuszált, nem pedig az előtte levő óriásokra. Manapság sok óriást láthatsz, melyek kihívást jelentenek a hitednek: az idő, az energia, a pénzügyek, az erőforrások, a félelem és a hitetlenség óriásai.

Isten azt akarja, légy biztos benne, hogy ő beléd tölti az erejét, ezért bármit meg tudsz tenni, hogy legyőzd ezeket az óriásokat. Isten azt mondja, birtokba tudsz venni egy bővölködő életet, mert ő veled van.

Látva amint Isten keze félresöpri életedben a személyes óriásokat, még bizonyosabb leszel, hogy bármit megtehetsz általa, aki megerősít téged. „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13)

Beszéljünk róla:

  • Milyen óriásokkal nézel szembe ma, amelyek túl nagynak tűnnek ahhoz, hogy kezelni tudd? Vajon ezek Isten számára is túl nagyok?
  • A nap folyamán ott tartod-e fókuszod Isten Igéjén, amit reggel tanulmányoztál? Mit kellene tenned, hogy ez egész nap bizonyosságot adjon Isten erejében?

(Daily Hope by Jon Walker – 2012.09.27 )

Szólj hozzá!

Isten kockázatos engedelmességet kíván tőled

2012. október 03. 03:00 - FHanna

"Ha kockáztatod az életed, többet szerezhetsz mint amennyiről valaha is álmodtál." (Lukács 19:26-MSG Bible-angolból ford.)

Ha Isten azt mondja neked, hogy lépj meg valamit hitben, de te hezitálsz míg megmutatja a második lépést is, akkor nem te vársz Istenre. Ő vár rád.

Isten a kockáztatásokat használni tudja, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy mélyebbre juttasson a hitedben. Ezért azt akarja, hogy lépjünk meg hitben dolgokat, akkor is, ha nem tudjuk hova visz minket a második lépés. A "nem-tudás" hitet követel, és a "nem-tudás" rákényszerít minket, hogy Istenre támaszkodjunk, hogy vezessen
tovább bennünket.

Attól függetlenül, hogy mit látunk egy Isten által elénk helyezett kockázat túloldalán, az igazság az, hogy Isten már ott van. Ami egy rizikós helyzetnek tűnik, valójában a legbiztosabb garanciát hordozza magában - Isten garanciáját -, hogy Ő munkálkodik az életedben.

  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz a lehetetlennek tűnő dolgokban, még ha kockázatos is, ha ő neked adja az erejét.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy szeress más hívőket olyan mélyen és olyan gazdagon, hogy azon meglássa a világ, hogy Isten szeretete árad rajtad keresztül.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy szeresd a szerethetetlen szomszédaid, ahogy Isten szeret téged akkor is mikor nem tűnsz szerethetőnek.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy változtass a fontossági sorrendeden, hogy megfeleljen Isten fontossági sorrendjének, hitben feláldozva azokat a dolgokat, amiket nem tarthatsz meg, olyanokért, amiket nem vehetnek el tőled.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy tanítvánnyá tégy minden embert, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, tanítva őket a kockázatos engedelmességre, ami Jézus követésével jár Isten biztosításával (Máté 28:19-20).

Beszéljünk róla:

  • Milyen feladat van előtted, ami lehetetlennek tűnik?
  • Hogy közelítenéd meg ezt a feladatot, ha rájönnél, hogy Istentől van?

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.09.25.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása