Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem tudsz alázatos, tanítható hozzáállás nélkül fejlődni

2013. január 29. 03:00 - Á. Bözse

Gyakorold ezeket. Szánd oda ezekre az életedet, hogy mindenki láthassa a fejlődésedet. (I. Timóteus 4,15)

eye.jpg

Miközben egy teljesen új természetet kaptál a megtérés pillanatában, még mindig vannak régi szokásaid, rendszereid, és gyakorlataid, amiket el kell távolítanod és helyettesítened valami mással. Mégis félünk alázatosan szembenézni az igazsággal magunkról.

Gyakran a hibáink alapján alakítjuk ki az énképünket. Sokszor mondjuk: „Ez rám vall…” „Ilyen vagyok és kész…”. Tudat alatt attól félsz, hogy ha abbahagyod a régi szokásokat, elengeded a fájdalmaidat és a csalódásaidat, akkor ki lesz belőled? Ez a félelem minden bizonnyal lelassítja a fejlődésedet.

Csak, amint Istennek megengedjük, hogy az ő igazsága ragyogjon a mi hibáinkra, bukásainkra és csalódásainkra, tudunk elkezdeni dolgozni rajtuk. Ezért nem tudsz fejlődni egy alázatos, tanítható hozzáállás nélkül.

Az Istennek tetsző szokások kifejlődéséhez idő kell. Emlékezz, hogy a jellemed a szokásaid összessége. Nem állíthatod, hogy becsületes vagy, hacsak nem vált szokásoddá, hogy mindig őszinte légy.

A szokásaid határozzák meg a jellemed. Csak egyetlen útja van, hogy a Krisztusi jellem tulajdonságait kifejleszd. Gyakorolnod kell őket – és ez időbe telik.

Ezeket a jellemépítő szokásokat gyakran nevezik „lelki szabályoknak” és magukban foglalják az elmélkedést, az imádságot, a böjtöt, a Biblia tanulmányozását, az egyszerűséget, a sáfárkodást, az Istennel való egyedüllétet, a alárendeltséget, az alázatosságot, a szolgálatot és az evangélizálást.

Beszéljetek róla:

  • Milyen lelki szokásokat kell tudatosan gyakorolnod?
  • Nagyon sok ember van tisztában az erősségeivel. Ugyanennyire tisztában vagy a gyengeségeiddel is? Mik azok?

(Daily Hope by Rick Warren 2013. 01. 22.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása