Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csendesség: Találj egy nyugodt helyet

2013. február 04. 03:00 - husztin

Jézus kiment (a városból), és szokása szerint az Olajfák-hegyére ment; a tanítványok követték Őt. (Luk.22:39 Budai)

i307588044_87997_4.jpg

A hely, ahol a csendességedet szoktad eltölteni, szintén nagyon fontos. A Biblia rámutat arra, hogy Ábrahámnak is volt egy szokásos helye, ahol Istennel találkozott (1Móz 19:27). Jézusnak kifejezetten szokása volt, hogy a Gecsemánéban imádkozzon, az Olajfák hegyén: "Ezután eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is." (Luk 22:39 MBT)
A te helyednek egy elkülönített helynek kellene lennie. Ez az a hely, ahol egyedül lehetsz, ahol csend van, ahol nem zavarnak és nem zökkentenek ki. A mai hangos nyugati világban ez találékonyságot igényel, de nagyon fontos.


Ennek a helynek ilyennek kéne lennie:
• Ahol hangosan imádkozhatsz anélkül, hogy zavarnál másokat.
• Ahol jó a megvilágítás az olvasáshoz (talán van egy asztal is).
• Ahol kényelmesen vagy. (FIGYELEM: ne az ágyadat válaszd a csendességed helyéül. Ez túl kényelmes!)


A te helyednek egy különleges helynek kell lennie. Bárhol is találkozol az Úrral, tedd a helyet egy különleges hellyé kettőtök számára. Ahogy a napok telnek, ez a hely egyre többet fog jelenteni számodra, mert itt csodálatos időket élsz meg Jézus Krisztussal.

A te helyednek szent helynek kell lennie. Ez az a hely, ahol találkozol az élő Istennel. Ahol találkozol az Úrral, lehet éppolyan szent, mint az, ahol Ábrahám találkozott az Úrral. Nem szükséges a templom épületében lenned. Vannak olyan emberek, akik egy csendes helyen leparkolva az autóikban tartanak ilyen csendes időt, vagy egy üres kamrában otthon, vagy a hátsó udvaron vagy a baseball fedezéknél. Mindegyik ilyen hely szentté vált számukra.

Beszéljünk róla:
• Követve ezeket az irányelveket, hol van a legalkalmasabb hely arra, hogy elcsendesedj?
• Mit kell tenned annak érdekében, hogy a minimumra csökkentsd a zavaró tényezőket, hogy ezalatt a csendes idő alatt Istenre tudj összpontosítani?


Daily Hope by Rick Warren (2013. 01. 28.)

Szólj hozzá!
Címkék: csendesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása