Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Önátadás: Az élet egyetlen lehetséges módja

2013. április 06. 03:00 - husztin


„Mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult.”(Fil.2:6-7 HNT)

Rád bízom magam Uram2.jpg

Az életben mindenki átadja magát valaminek, vagy valakinek. Ha nem Istennek, akkor az általános közvéleménynek veted alá magad; vagy a pénznek, megbántódásnak. Vagy az aggodalom, a saját büszkeséged, testi vágyaid és az egód késztetnek megadásra. Arra vagyunk kitalálva, hogy valakit imádjunk, és ha nem imádjuk Istent, akkor létre hozunk magunknak más isteneket (bálványokat), amik oltárán feláldozzuk az életünket. E. Stanley Jones mondta: ”Ha nem adod át magad Krisztusnak, akkor kiszolgáltatod magad a káosznak.”

Szabad vagy arra, hogy eldöntsd, hogy kinek adod meg magad, de ennek a döntésednek a következményei alól már nem tudsz kibújni.

"Engedelmeskedjetek azért az Istennek.” (Jakab 4:7/a HNT)

Az átadás nem a legjobb módja az életnek, hanem az egyetlen módja. Semmi más nem működik. Minden más megközelítés frusztrációhoz, csalódáshoz és önpusztításhoz vezet.
A King James-féle bibliafordítás a Róma 12:1-ben az "átadás/feladás" szót "a te értelmes szolgálatod"-nak fordítja. A Kortárs Angol változat fordításában ez úgy jelenik meg, mint a „legésszerűbb módja annak, hogy szolgáld Istent.
Átadni Istennek az életedet, az nem valami buta érzelmi sugallat, hanem egy ésszerű intelligens cselekedet, a legfelelősségteljesebb és legokosabb dolog, amit csak tehetsz az életeddel. A legbölcsebb pillanataid közé fog tartozni az, amikor Igen-t mondasz az Istennek:

"Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki." (2Kor 5:9 HNT)

Időnként ez éveket vesz igénybe, de végül felfedezed a legnagyobb akadályát az Isten áldásainak az életedben, és ez nem más, mint saját magad – a te önös akaratod, makacs önérzeted és egyéni törekvéseid. Nem tudod teljesíteni Isten tervét az életedre nézve, amíg saját terveidre koncentrálsz. Ha Isten elkezdi a legmélyrehatóbb munkálkodását az életedben, akkor ezzel fogja kezdeni.
Ezért adj át mindent Istennek: a múltbeli lemondásaidat, a jelenlegi problémáidat, és a jövőre vonatkozó ambícióidat is, a félelmeidet, álmaidat, gyengeségeidet, szokásaidat, fájdalmaidat és a bosszantó akadályaidat. Tedd Jézust az életed vezetőülésébe és vedd el a kezedet a kormánykerékről. Ne félj: Semmi sincs az Ő tudtán kívül.

Krisztus vezetése alatt mindennel megbirkózol majd: "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil 4:13 HNT)
Talán aggódsz:
-Mi van akkor, ha hibázok vagy visszaesek?
-Ha hibázol?
Biztosan el fogsz követni hibákat. Senki sem tud hibátlanul átadott életet élni, csakis Jézus.
De Isten gondoskodott a te elkerülhetetlen bűneiddel kapcsolatosan is: "Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus," (1Ján 2:1 HNT)

Beszéljünk róla:

  •  A világ milyen módon tart távol téged az önfeladástól?
  •  Hogyan engedted, hogy a büszkeséged vagy az ambícióid tartsanak távol téged attól, hogy Istennek add az életed?

Daily Hope by Rick Warren, 2013.03.30.

Szólj hozzá!
Címkék: döntés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása