Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért olyan nehéz az élet?

2013. április 27. 03:00 - *Agota*

"Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért." (Ézsaiás 53:6)

Minden úgy tűnik mintha harc lenne. Semmi sem könnyű. Tény, hogy az élet nehéz. 

Miért olyan nehéz az élet ezen a földön?

A Biblia azt mondja, hogy az Isten ellen irányuló lázadás mindent megváltoztatott. 

Az egész az első párral kezdődött, Ádámmal és Évával az Éden kertben. Amikor Isten megteremtette a földet, minden tökéletes volt. Paradicsom volt. Ádámnak és Évának nem volt semmi gondja, nem szenvedtek, nem voltak bánatosak, nem voltak kísértéseik, problémáik. 

Egy nap viszont Ádám és Éva úgy döntött, hogy azt akarják csinálni, amit ők akarnak. Isten azt mondta nekik, hogy bármit megtehetnek a paradicsomban, kivéve egyet. És mit tett Ádám és Éva? Pont azt az egy dolgot, amit Isten megtiltott nekik. 

Miért adott Isten nekik választási lehetőséget? Mert anélkül, hogy döntöttek volna, nem tudták azt választani, hogy szeretik Istent. Ha kényszerítve vagy arra, hogy Istent szeresd, akkor az nem igazi szeretet. 

Róma 5:12 azt mondja: "Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál...". A bűnbeesés előtt nem volt halál a földön. Nem volt szomorúság a földön. Nem volt keserűség. Nem volt nehézség a földön. Az emberek nem haltak volna meg. Ádám és Éva örökké élhettek volna, tökéletes környezetben. A bűn csak akkor hozott halált a földre, amikor ez a tökéletesség megtört.

Nem csak Ádám és Éva hozta meg ezt a döntést. Én is meghoztam, te is meghoztad, mint ahogy mindenki más a földön. Mindannyian mondtuk, hogy "Nem akarom a jó dolgot tenni, a könnyebb utat akarom választani." Mindannyian mondtuk már, hogy "Nem akarom az igazat mondani, azt akarom mondani, ami épp kényelmes." Mindannyian mondtuk, hogy "Nem akarok az lenni, amit Isten akar, az akarok lenni, amit én akarok." Mind megtettük már ezt.  

A Biblia ezt mondja Ézsaiás 53:6-ban, "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta".

Mindannyian megszegtük Isten törvényét. Mi mind fellázadtunk bűnnel, vétkezéssel és gonoszsággal. Ezért van az, hogy semmi sem működik megfelelően - a házasságod, az egészséged, a pénzügyeid, a tested, a kapcsolataid. Semmi sem működik rendesen, mert a bűn összetört mindent. 

Ha végre megérted, hogy miért olyan nehéz az élet, nem leszel meglepődve tőle többet. Nem leszel meglepődve, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy elképzeled. Nem lepődsz meg, ha a terveid nem az elképzelésed szerint alakulnak. Nem fogsz meglepődni, ha dolgok igazán rosszul mennek. Sokkal könnyebben fogod tudni kezelni az élet nehézségeit. 

Miért is olyan nehéz az élet? Miért szenvedünk? Miért kell mindenért harcolni? A válasz az, hogy az Isten ellen való fellázadás mindent megtört. 


Beszéljünk róla

  • Miért van az, hogy ez a föld problémáira való válasz hitetleneknek és meg pár hívőnek sem elég?

  • Gondolj egy olyan helyzetre, amikor a saját fejed után mentél, nem Istent követted. Mit eredményezett?

Daily Hope by Rick Warren (2013.04.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása