Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tudás cselekedetet kíván

2013. június 28. 03:00 - Habakuk

 „Mindenki, aki meghallgatja szavaimat, és meg is teszi azokat, olyan, mint a bölcs ember, aki sziklára építette a házát." (Máté 7:24)

gyümi.jpg

Tudtad, hogy a Biblia tanulmányozása veszélyes is lehet? Valójában, a Biblia tanulmányozásának katasztrófális eredményei lehetnek.

Tudom, ez furcsán hangzik. De Isten arra szánt minket hogy alkalmazzuk a Biblia tanítását az életünkben és ne csak olvassuk. A Biblia átformálásról beszél, nem csupán információkat közöl. Jézus, a hegyi beszéd végén ezt mondta: „Mindenki, aki meghallgatja szavaimat, és meg is teszi azokat, olyan, mint a bölcs ember, aki sziklára építette a házát." (Máté 7:24) Tehát Isten igéjét életbevágóan fontos hogy alkalmazzuk is.

Szóval, miért fontos alkalmaznunk Isten igéjét az életünkben?

1. A tudással büszkeség járhat, ha nem alkalmazod Isten igazságát az életedben. A Korintusi levél 8:1 ezt írja: ,,Most pedig a bálványoknak felajánlott étel-áldozatokról írok nektek. Természetesen, mindnyájan ismerjük ezeket a dolgokat. Azonban a puszta ismeret, vagy tudás még nem elég, mert büszkévé tesz. A szeretet az, ami segít a többieknek, hogy megerősödjenek." Mi mindannyian láttunk olyan embereket, akik oda és vissza ismerik a Bibliát, de soha nem alkalmazták az élettükben. Úgy használták a Bibliát, mint egy kalapácsot, hogy rákoppintson egy másik ember fejére. Lehetünk a legkötekedőbbek, leggonoszabbak, leggaládabbak, legházsártosabbak, legkritikusabbak, legítélkezőbb emberek akivel valaha találkoztunk – ha nem teszel plusz lépéseket azért hogy alkalmazd a Biblia tanítását az életedben.
A tudás alkalmazás nélkül büszkeséget teremt.”Felfúj” ha nem szeretetben alkalmazzuk. Sérülést fog okozni, ahelyett hogy segítséget nyújtana.

2. A Tudás tettet kíván. János 1:22 ezt mondja: ,,Amit Isten mond, azt tegyétek is meg, ne csak hallgassátok! Ha csak hallgatjátok, de nem teszitek meg, becsapjátok magatokat."  Ki az az ember aki megtalálhatná a kifejezésmódot abban amit tesz ? Hitegetjük magunkat ha azt gondoljuk hogy növekszünk csupán azzal hogy jegyzetelsz a Biblia tanulmányozása közben. Isten parancsai nem választhatók.

3. A tudás növeli a felelősséget. János 4:17 ezt mondja: ,,Ha valaki tudja, hogy mi volna helyes, mégsem teszi meg, bűnt követ el." A Szentírás mélyebb tudásával jön egy erősebb ítélőképesség amikor elesünk az ige gyakorlatba fektetésébe, amit az Úr mutatott nekünk.Amikor elkezdjük tanulmányozni a Bibliát, Isten elkezdi megmutatni neked az életed olyan területeit, ahol változnod kell, és egy nagyobb és nagyobb felelősségre hív el minket, ahogy eddig is tette.

Beszéljétek át:

  • Mit teszel az istentisztelet után benned maradt gondolatokkal amikor elhagyod Isten házát, vagy azokkal amik csendességed befejezése után merülnek fel benned ?
  • Gondold át miket mondtál vagy tettél az elmúlt egy órában. Visszatükrözik azt amit Isten tanított neked legutóbb?

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klavier 2013.06.29. 07:40:02

Csak egy kis kiigazítás: nem János 4:17, hanem JAKAB 4:17
"Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak."
süti beállítások módosítása