Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jó - mindenkor

2013. augusztus 07. 03:00 - Á. Bözse

"Összetöretettek voltunk és el voltunk tiporva a tűréshatárunkon felül, és azt gondoltuk, hogy soha nem éljük túl. Sőt, arra számítottunk, hogy meghalunk. De ennek eredményeképpen megszűntünk saját magunkban bízni, és megtanultunk csak Istenbe kapaszkodni, aki feltámasztja a halottakat." (II. Korinthus 4,8b-9 NLT)

Szenvedett Jézus? Volt néha magányos? Volt megkísértett, vagy elkedvetlenedett? Volt meg nem értett, rágalmazott, igazságtalanul kritizált?

Hát persze! Senki sem mentes a szenvedéstől, a magánytól, az elkedvetlenedéstől, vagy az igazságtalan kritizálástól, mert Isten bennünk Krisztus képmását fejleszti ki, és ahhoz, hogy ezt megtegye, át kell vinnie az életnek olyan körülményein, amiken Krisztust is keresztülvitte.

Jelenti ez azt, hogy Isten okozza a tragédiákat? Nem. Isten jó, és Ő soha nem okozna rosszat, vagy tenne gonoszat. De Isten a sötét és a stresszes időket is képes jóra használni. Arra használja őket, hogy a Benne való bizalomra tanítson minket, hogy megmutassa, hogyan segítsünk másokat, és hogy közelebb hozzon minket más hívőkhöz.

A Biblia azt mondja a II. Korinthus 4,8b-9-ben: "Összetöretettek voltunk és el voltunk tiporva a tűréshatárunkon felül, és azt gondoltuk, hogy soha nem éljük túl. Sőt, arra számítottunk, hogy meghalunk. De ennek eredményeképpen megszűntünk saját magunkban bízni, és megtanultunk csak Istenbe kapaszkodni, aki feltámasztja a halottakat." (NLT)

Szóval, mit kellene tenned, amikor nehéz időkön mész át?

Először is, utasítsd vissza az elkedvetlenedést. Aztán, emlékezz rá, hogy Isten veled van. Végül támaszkodj Isten védelmére és irányítására.

Mindannyian átmegyünk nehéz időkön. A különbség azokban, akik hisznek Jézusban nem az árnyak hiánya, hanem a Fény jelenléte.

 

Beszéljünk róla:

  • Az életed milyen stresszes vagy nehéz történéseinél tudtad meglátni Istent, amint valami jót hozott ki belőle?
  • Hogyan tanultál meg Istenre támaszkodni az életed nehéz időszakaiban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.31)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása