Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne fossz meg másokat saját magadtól!

2013. augusztus 15. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja azokat. Különböző szolgálatok vannak, mégis ugyanazt az Urat szolgáljuk velük. Különböző fajta munkákat végzünk, ám ugyanaz az Isten munkál minden ajándékot minden egyes emberben." 1 Kor. 12:4-6, GW fordítás

Amikor tudod, hogy mire lettél teremtve, akkor tudod, hogy mi kellene legyél, elkezdhetsz arra fókuszálni és jobban ki tudod használni az életedet.

Abban a pillanatban, amikor az a bizonyos vonalat átléped lelkileg, akkor azt mondod: "Isten útján fogok járni, nem a sajátomén. Hagyni fogom, hogy irányítsa az életemet. Isten célját akarom követni, nem a saját céljaimat. Azt fogom tenni, amire teremtve lettem."

Abban a pillanatban, amikor átléped a vonalat és Krisztusba veted a hitedet, Isten is ajándékokat ad neked ezen a négy fő területen:

  1. Megbocsátás: A Róma 5:15 ezt mondja: "Ennek az egy embernek, Ádámnak, a bűne sokakra elhozta a halált. De Isten csodálatos kegyelme sokkal nagyobb ennél, a megbocsátás az Ő ajándéka sokak számára egy másik ember, Jézus Krisztus által." (NLT fordítás) Az első dolog, amit Jézus tesz veled, hogy eltörli mindenazt a rosszat, amit valaha is tettél. Meg van bocsátva! Nem ítél el!
  2. Örök élet: Istennek hosszútávú tervei vannak számodra. A Biblia a Róma 6:23-ban ezt mondja: "Mert a bűn zsoldja halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." Sosem fogod kiérdemelni az utadat a Mennyországba és nem is tudsz megdolgozni érte. Az egyetlen út, amelyen bejuthatsz a Mennybe az Isten ingyenes ajándéka, amelyet hit által elfogadsz.
  3. Szentlélek: A Róma 5:5 szerint "Isten nekünk adta a Szentlelket, hogy betöltse a szívünket a szeretetével". Honnan tudod, hogy mikor hagyod Istent benned élni? Amikor megtestesíted a Lélek gyümölcsét: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szívesség és önmegtartóztatás.
  4. Különleges képességek: A Bibliában a különleges képességeket lelki ajándékoknak hívják, amely megkülönbözteti őket az anyagi vagy fizikai ajándékoktól. Ezek olyan képességek, amelyek az Isten által adott munka elvégzéséhez szükségesek. A legtöbb hívő nem is tudja, hogy kapott ilyet, és még ennél is kevesebben tudják, hogy mik ezek. Viszont neked is van ilyen!

A Biblia ezt írja az 1Kor. 12:4-6-ban: "Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja azokat. Különböző szolgálatok vannak, mégis ugyanazt az Urat szolgáljuk velük. Különböző fajta munkákat végzünk, ám ugyanaz az Isten munkál minden ajándékot minden egyes emberben." (GW fordítás)

Mi a lelki ajándék? Istennek terve van az életedre, és a lelki ajándékaid azok az eszközök, amelyeket Ő ad, hogy megtedd amit kér tőled. Isten sosem fog olyan dolog megtételére kérni, amihez nem adott képességet. Ezeket abban a pillanatban kaptad, amikor elfogadtad Krisztust. Nem tudsz válogatni az ajándékaid között és nem is tudod kiérdemelni azokat.

Ezek nem a te saját hasznodra vannak. A lelki ajándékaid mások megsegítését szolgálják. Más embereknek a gyülekezetből pedig más ajándékaik vannak, amelyekkel neked segíthetnek. Amikor a tanítás lelki ajándékát használom, akkor te ettől áldott leszel. Amikor te használod a lelki ajándékodat, akkor a gyülekezeti tagok lesznek áldottak. Ez olyan mint egy puzzle. Ha hiányzik egy puzzle darab, akkor mi az első dolog amit észreveszel? Az az egy hiányzó darab! Ha nem fejleszted és használod a lelki ajándékodat, akkor megfosztasz bennünket.

Beszéljünk róla:

  • Hogyan töltöd be az Isten által neked szánt szerepet a gyülekezetben a lelki ajándékaid használatával?
  • Ha hívő vagy,  megkaptad már ezt a négy ajándékot? Hogyan változott meg az életed ettől?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 08. 08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása