Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lelkesedj Istenért

2013. augusztus 20. 03:00 - Habakuk

,,Nézd! Itt állok az ajtód előtt, és kopogtatok! Aki meghallja a hangomat, és beenged, ahhoz bemegyek, és együtt vacsorázom vele". Jelenések 3:20

kop.jpg

Isten adott neked egy szívet, amibe szenvedélyt, vágyat és álmokat helyezett. De ha ezek nincsenek az Atya irányítása alatt, akkor nem a helyes céljukat fogják szolgálni, sebeket okoznak, tévútra terelnek,  félreirányítanak és csak elpazarlod őket.

A világon mindenhol vannak szenvedélyes emberek, tele érdeklődéssel, álmokkal és vágyakkal, amiket rossz célra használnak és visszaélnek vele. Ez elszomorítja Isten szívét.  Ezért van az, hogy sokan tehetségük és szenvedélyük ellenére boldogtalanok. Mert ha a szenvedélyed rossz célra használod, boldogtalan leszel.

Talán néhányan azt gondoljátok: "Igazából nem érzek most szenvedélyt semmi iránt." Ugye tudod, hogy ez mit jelent? Azt, hogy elveszítetted a kapcsolatot Istennel. Nem lehetsz úgy kapcsolatban Istennel, hogy eközben szenvtelenül élj. Ha rácsatlakozol Isten erőforrására, az éppen olyan, mint amikor a 220 volt-ra csatlakozol. Szenvedélyessé válsz!

Isten egy szenvedélyes Isten. Az egyetlen ok, amiért vannak érzelmeid, mert Isten a saját képmására teremtett. Isten érzelmes. Isten féltékennyé lesz, amikor azt látja, hogy elutasítod őt valami másért. Isten téged örökké tartó szeretettel szeret. Nem számít, mit tettél, ő mindig szeretni fog téged. Ez ám a szenvedély!

Amikor naponta időt töltesz Istennel, és ’’rácsatlakozol”, te akaratlanul is szenvedélyessé válsz. Elkezded felfedezni Isten szívét. Kezdesz úgy érezni, ahogyan ő érez. Akivel igazán közösségben vagy, hatással van rád.

Ezt be tudom bizonyítani akármelyik kamaszodóval.  Tégy be egy kamaszt egy szenvedély nélküli gyermekcsoportba, akik mindennel szemben közömbösek, és az a gyerek egy hét elteltével ugyanolyan közömbös lesz. Miért? Mert akivel együtt lógsz, hatással van rád.

Szeretnéd, ha az életedben több energiád lenne? Még több lelkesedés? Még több „kelj fel és menj!”? Engedd meg, hogy elmondjam, hol kaphatod meg ezt. Az angol „enthusiasm (=lelkesedés)” szó görög szavakból ered: „en theos”, ahol az „en” azt jelenti „-ban/ben” és a „theos” pedig "Isten". Tehát, amikor "en theos" vagy, „lelkes leszel”. Minél közelebb vagy Istenhez, annál több energiád, életerőd és szenvedélyed lesz az életben. Minél távolabb kerülsz tőle, annál unottabban, közönyösebben tekintesz az életre. Ki kell nyitnod a szívedet Jézus előtt!

A Jelenések könyve 3:20-ban Jézus ezt mondja: ,, Nézd! Itt állok az ajtód előtt, és kopogtatok! Aki meghallja a hangomat, és beenged, ahhoz bemegyek, és együtt vacsorázom vele." Jézus Krisztus ott áll és kopogtat életed ajtaja előtt már hosszú ideje. De ő úriember. Nem fogja rád törni az ajtót. Neked kell kinyitnod neki.

Beszéljétek át:

  • Hogyan tesznek Istennel kapcsolatban lelkesebbé vagy kevésbé lelkessé azok az emberek, akikkel időt töltesz, vagy azok a dolgok, amiket teszel?
  • Miért tudsz lelkesedni igazán ? Hogyan tud ez a dolog dicsőséget hozni Istenre ?
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása