Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükségünk van egymásra

2013. augusztus 25. 03:00 - Mike Zsuzsi

Mindannyiótoknak, mint jó sáfároknak kell használnotok azt az ajándékot, amit Isten nektek adott, hogy szolgáljátok egymást. 1 Péter 4:10 GW fordítása

A képességeitek más emberek hasznáért van. A Biblia azt írja az 1 Péter 4:10-ben: " Mindannyiótoknak, mint jó sáfároknak kell használnotok azt az ajándékot, amit Isten nektek adott, hogy szolgáljátok egymást" (1 Péter 4:10 GW fordítás).

Nincs olyan ember, aki mindenben jó. Nekem szükségem van rád és neked rám. Nincs olyan ember, aki mindenféle talentummal rendelkezik. Nincs olyan tökéletes ember, aki azt mondhatná a világnak, hogy "Nekem nincs szükségem senkire!". Szükségünk van egymásra. Arra lettünk teremtve, hogy csapatokban munkálkodjunk! Ezért hát szükséged van egy kis csoportra vagy egy gyülekezeti családra. Együtt jobbak vagyunk.

A siker kulcsa ez: Építsd az erősségeidet, hogy a gyengeségeid jelentéktelenné váljanak. Minden sikeres ember ezt teszi. Csak dolgozz azon, amiben jó vagy és válj jobbá.

A siker második kulcsa: Vedd körül magad olyan emberekkel, akik abban jók, amiben te nem. Légy olyan emberekkel, akik dicsérnek téged. Mindenkinek van valami hozzáadni valója. Senkinek sincs mindez meg egyben. Szükségünk van egymásra.

Egyébként ez a házasság egyik célja is. A házastársak azért vannak együtt, hogy dicsérjék egymás erősségeit és ellensúlyozzák egymás gyengeségeit. Mi történik amikor nem ellensúlyozzuk egymás gyengeségeit? Kritizáljuk egymást. A házasság nem ezért van. A házasságban két bűnös ember él együtt, ahol a kapcsolat nem lehet tökéletes. Ám a házasságban, ahol ismered a másik gyengeségeit, segíthetsz kiegyenlíteni azokat. 

Például vegyük a számla fizetését és a költségvetés készítését. Kinek kellene ezt megcsinálnia? Annak, aki jobb ebben. A Biblia nem árulja el, hogy kinek kellene egyik vagy másik feladatot elvégeznie. Csak fedezzétek fel, hogy ki végzi jobban azt a dolgot, és miközben ezt teszitek, ellensúlyozzátok egymás gyengeségeit. Ezért hagyom mindig a feleségemet, Kayt, autót vezetni. Ő sokkal óvatosabb sofőr, mint én. 

Ezt a munkád során is felhasználhatod. Ha azt akarod, hogy az üzleted hatékony legyen, akkor itt van hozzá a megoldás: munkatársak az A.L.K.A.T. szerint. Fejtsd meg, hogy az embereknek mi az A.L.K.A.T-uk - a lelki ajándékaik, a szívük, az adottságuk, a személyiségük és tapasztalataik  - és tedd őket olyan pozícióba, amiben jók. Ha így teszel, akkor nem kell irányítanod, sem motiválnod őket. Hogy miért? Mert azt teszik, amit szeretnek, és amiben jók.

Isten azt akarja, hogy minden ember arra használja a képességeit, hogy másokat segítsen. Szükségünk van egymásra!

Beszéljünk róla:

  • Milyen képességeket adott neked Isten? Mi a te A.L.K.A.T-od?
  • Hogyan használod a képességeidet mások segítésére?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 08. 17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása