Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egymásra figyelés feléleszti a romantikát

2013. október 02. 03:00 - sema22

"Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra." (Jakab 1:19b)

Amikor a házastársadra figyelsz, olyan mintha az életed egy darabját adnád neki. Ezek a meghitt pillanatok, amelyeket megosztotok egymással, soha nem térnek vissza. Ezek az élet kis darabkái. Ezért van az, hogy a legszeretetteljesebb cselekedet amelyet a házastársad felé adhatsz, az hogy figyelsz rá. Ez a legfontosabb módja, hogy kifejezheted: "Nagyon szeretlek".

Az az igazság, hogy akkor leszel szerelmes valakibe, ha figyelsz rá. Figyelni kezdesz valakire, és ő is rád. Ez az összpontosított figyelem az, ami az esküvő, a gyerekek születése, a családfenntartás, a karrier megépítése és az együtt megöregedés után is újraéleszti a szerelmet.

A figyelemmel mutathatod ki a törődésedet. Ahhoz, hogy a kapcsolatotok elmélyüljön, meg kell találnotok a módját, hogyan figyeljetek egymásra. Ha így tesztek, a házasságotok virágozni fog. 

Az egyik módja a figyelem megkopásának a házasságban, ha nem hallgatjuk meg egymást. Azt gondoljuk halljuk mit mond a másik, hogy megint újra és újra ugyanazt mondja el, míg lassan kezdjük átugrani a szavait, és azt gondoljuk, tudjuk mit fog mondani.

Miért fontos, hogy figyeljünk a házastársunkra? Gondold át ezt a két dolgot:

  • Szereted ezt az embert. Amikor figyelsz rá, kimutatod a szereteted iránta.
  • Néha Isten a házastársadon keresztül szól hozzád. Valójában ez a Biblia után a kedvenc csatornája Istennek.

Isten az Igében megadja a növekedő házasság nagyszerű receptjét: kölcsönös meghallgatás és egymásra figyelés: ”Legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra. (Jakab 1,19b). Ha az első két felhívást betartod, akkor a harmadik magától jön majd. Ha ezt sikerül érvényesíteni az életetekben, akkor a házasságotok folyamatosan mélyülni fog.

Beszéljünk róla: 

  • Miért olyan nehéz figyelni a házastársunkra amikor együtt vagyunk?
  • Mit kell változtass azért, hogy többet figyelhess a házastársadra? (változtass a munkahelyi feladatokon, kapcsold ki a tévét vagy a telefonod, stb.)
  • Utoljára mikor kérdezted meg a házastársad, hogy szerinte mennyire figyelsz rá?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.09.25)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása