Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten közel van

2013. október 12. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja." Zsoltárok 145:18

god-is-always-near.jpg

Isten nincs olyan messze, mint a legtávolabbi csillag. Olyan közel van, mint a következő szívverésed. Ott van veled minden pillanatban. A Biblia azt mondja az Apostolok cselekedetei 17:27-ben: "hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem".

Lehet, hogy úgy érzed, Isten millió kilométerekre van tőled. De az érzéseid és a valóság nem mindig találkoznak - mindannyian tudjuk, hogy ez így van. Az igazság az, hogy Isten veled van épp most is.

Mert Ő egy közeli Apa:

Isten soha nem túl elfoglalt számodra. Na ilyen közel van Ő. Ez az a fajta szeretet, ami nála van. A Zsoltárok 145:18 azt mondja: "Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja." Akárhányszor hívod is, Isten mindig közel van. Ő sokkal többször gondol rád, mint amennyiszer te gondolsz rá. Már születésed előtt gondolkozott rólad. Rólad gondolkozik minden nap, minden pillanatban.
Az igazság az, hogy túl sokszor vagyunk elfoglaltak Isten számára. Ő viszont sosem lesz eléggé elfoglalt ahhoz, hogy ne lenne ideje ránk.

Isten szereti betölteni a szükségeidet. És ezt nem fukar módon teszi. Ő szereti ezt tenni! A Máté 7:11 azt mondja: "Ha tehát ti ... tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?” Örülhetsz annak a ténynek, hogy Isten élvezi, amikor jó ajándékokat adhat neked.

Isten együttérez veled a fájdalmaidban. Néhányan kemény dolgokat éltetek át ezen a héten, és szükségetek van erre a verse: "Akik az ÚRhoz kiáltanak, azokat meghallgatja, és kimenti őket minden bajból." (Zsoltárok 34:18)

Isten közel van hozzád és Ő megért. Fordulj oda hozzá!

Beszéljétek át:

  • Miért kell ma Istenhez kiáltanod?
  • Milyen változásokat kell csinálnod az életedben ahhoz, hogy ne legyél túlságosan elfoglalt Isten számára?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása