Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Napi kenyered

2013. október 17. 03:00 - Lilla:)

"Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az ÚR szájából származik." (5. Mózes 8:3.)

bread.jpg

Amikor Jézus azt mondja, hogy így imádkozzuk: "Add meg nekünk mindennapi kenyerünket", sokkal többről beszél a puszta kenyérnél. Valójában a Biblia maga is említi, hogy a kenyér négy dolgot jelképez.

1. A kenyér jelképezi mindazt, ami szükséges az élethez
Isten ezt a következőképp tervezte: Ő ellát minket azzal, amire szükségünk van, mi pedig "begyűjtjük" azt. Amikor így imádkozol: "Add meg nekünk mindennapi kenyerünket", az nem azt jelenti, hogy otthon ülsz a kanapén, és várod, hogy Isten az öledbe pottyantsa a pénzt. Dolgoznod kell! Még a zsidóknak is ki kellett menniük, hogy összeszedjék a mannát. A munka is része annak, amit Isten az életeddel kapcsolatban eltervezett. És a munka építi a jellemedet is. A Példabeszédek 14:23 ezt mondja: "A kemény munka mindig kifizetődő, de ha csak beszél az ember, nem kerül kenyér az asztalára." (MSG ford.)

2. A kenyér jelképezi Isten szavát
A Biblia táplálék a szellemünknek. A kenyér a Szentírás szimbóluma. A Bibliában ez áll: "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az ÚR szájából származik" (5Mózes 8:3). Amikor Izrael gyermekei az Ígéret Földjére tartottak, Isten mannát dobott a Mennyből, hogy össze tudják gyűjteni, mert nem volt semmi ennivalójuk.
Isten ezt a kenyeret azért adta, hogy megtanítsa nekik, az embernek sokkal többre van szüksége az élethez a kenyérnél. Az igazi élet abból fakad, hogy Isten szavával táplálkozunk. Nemcsak fizikai táplálékra van szükséged, hanem szellemi táplálékra is.

3. A kenyér jelképezi Isten családját és a testvéri közösséget
A Biblia a következőt mondja az 1Korinthus 10:16-ban: "A kenyér, amelyet megtörünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-e?"
A kenyér Isten családját is jelképezi. Szükséged van Isten embereire az életedben! Akár családban, akár egyedül élsz, Isten azt akarja, hogy része légy az Ő örök családjának, az egyháznak. Ez kell, hogy legyen a testvéri közösség helye.

4. A kenyér jelképezi a megváltást
Jézus azt mondta, hogy az úrvacsoránál a kenyér azt az áldozatot jelképezi, amit Ő hozott meg értünk. Minden alkalommal, amikor esszük a kenyeret és isszuk a bort (vagy a szőlőnek a levét), emlékezzünk arra, hogy mennyire szeret minket Isten, és hogy milyen áldozatot hozott azért, hogy mi a Mennybe juthassunk.

Bármilyen szükséged is van, legyen az akár fizikai, érzelmi, szellemi, lelki vagy emberekkel kapcsolatos szükség,  Isten be fogja tölteni azt, ha rá fogod bízni. Imádkozz így ma is: "Add meg nekünk mindennapi kenyerünket", és bízz Istenben, hogy gondoskodik rólad minden területen.

Beszéljünk róla:

  • Ha megértetted, milyen 4 dolgot jelképez a kenyér, hogy tudsz konkrétabban imádkozni, amikor azt kéred, "add meg nekünk mindennapi kenyerünket"?
  • Hogyan tükrözi az életed, hogy Isten ellátására, Igéjére, családjára és megváltására van szükséged?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 10.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sályi Tiborné 2014.11.26. 09:08:24

Uram!

Köszönöm,hogy rendet szabtál nekem is.Köszönöm törvényeid szigorúságát tükröd kérlelhetetlenül leleplező erejét. Segíts őszinte bűnbánatra.. Ámen.
süti beállítások módosítása