Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenben bízz, ne a bankszámládban!

2013. november 24. 03:00 - EZsolti

"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent megad nekünk." (1Tim 6,17 NCV fordítás)

A teremtésben egyedül az ember aggódik. A növények vagy az állatok nem aggódnak. Egyedül az ember teszi ezt, mintha nem volna mennyei Atyja. Amikor a pénzügyeid miatt aggódsz, alapvetően ezt mondod: "Úgy gondolom, Isten hazug. Nem hiszem, hogy tudja, mire van szükségem". De tudja, ha elfogadod a feltételeit.

Amikor gyerek voltam, odamentem az apukámhoz és ezt mondtam neki, " apa, szükségem lenne egy kevés pénzre." Mielőtt felnőttem volna, egyszer sem töprengtem el rajta, hogy hol van ő, amikor elmegy pénzt keresni. Ez olyan, mint egy íratlan szabály: az apukák dolgoznak, és a gyerekek elköltik a pénzt. A gyerekek sohasem gondolnak bele abba, hogy hol van az édesapám, aki elmegy pénzt keresni. Sohasem aggódtam emiatt.

Az aggodalom valójában egyfajta ateizmus. Minden alkalommal, amikor aggódsz valamiért, azt üzened, hogy nem hiszel Istenben, aki gondoskodik rólad. Ha keresztény vagy és aggódsz, akkor úgy viselkedsz, mintha árva lennél. Úgy teszel, mint akinek nincs mennyei Édesapja, aki újra és újra megígéri neked a Szentírásban, hogy "meg fogom neked adni a szükségleteidet, ha engedelmeskedsz nekem és azt teszed, amire kérlek." A bizalom arra késztet majd, hogy a hit által élj.

Az aggodalom egy világos figyelmeztetés. Minden alkalom, amikor a pénzügyeid miatt nyugtalankodsz, egy jel számodra, hogy kételkedsz abban, hogy Isten szeret téged és gondoskodni fog rólad. Mindig bajba kerülünk akkor, amikor kétségünk támad afelől, hogy Isten szeret minket. Mindig.

Máté 6:33-ban ezt mondja, "De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." (NCV fordítás)

Mindaddig, amíg te bármit is jobban szeretsz, mint Istent, az a dolog az aggodalmad forrása lesz. Volt egy dolog az életedben, ami az első helyen állt, és ez nem a családod. Bármi, amit az életedben előbbre helyezel, mint Isten, feszültséget fog okozni, mert az a dolog bármikor elveszhet.

A bankszámlád nem egyenlő a biztonságoddal, bármily nagy is. A Biblia azt mondja a Timóteushoz írt első levélben, "Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent megad nekünk." (NCV fordítás)

Helyezd a reménységedet Istenbe, mert ő magára fogja vállalni a felelősséget a szükségleteidért, ha bízol benne!

Beszéljünk róla:

  • Van bármi, amit Istennél jobban szeretsz? Egyértelműen látszik a válaszod az életeden?
  • A gazdasági válságban vagy pénzügyi nehézségben ki vagy mi az, ami reményt adhat neked?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.17)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása