Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hálaadó imádság békét hoz

2013. december 07. 03:00 - zsófi68

"Semmiért ne aggódjatok; hanem inkább imádkozzatok mindenért. Mondjátok el Istennek mire van szükségetek és adjatok hálát mindazért, amit tett. Így megtapasztalhatjátok Isten békéjét." (Fil 4,6-7 NLT fordítás)

17 ne aggodj (2).jpg

A filippiekhez írt levélben található ige egyike azoknak a verseknek a Bibliában, aminek a legnehezebb engedelmeskednünk: "Semmiért ne aggódjatok; hanem inkább imádkozzatok mindenért. Mondjátok el Istennek mire van szükségetek és adjatok hálát mindazért, amit tett. Így megtapasztalhatjátok Isten békéjét." (NLT fordítás)

Nehéz nem aggódni mindennapi életünk gyakran ijesztő eseményei miatt, de Isten azt mondja az igeszakasz második részében: "imádkozzatok mindenért...adjatok hálát mindazért, amit tett." A hálaadó imádság békét hoz. Isten azt mondja, amikor aggódni kezdesz, imádkozz.

A szülők megértik a hálaadó ima erejét. A legtöbb szülő nem örülne, ha gyerekeik mindig csak kérnének, anélkül, hogy megköszönnék mindazt, amit megkaptak. Isten is így látja. Azt akarja, hogy kérjük tőle azt, amire szükségünk van. Az Újszövetségben több, mint hússzor olvassuk, hogy "kérjünk" tőle. De azt is akarja, hogy hálás szívvel kérjünk.

A Biblia arra ösztönöz minket, hogy pontosak legyünk kéréseinkben - és dicséreteinkben. Ahelyett, hogy egyszerűen azt mondanánk "köszönök mindent", Isten azt kéri, hogy mondjuk el, miért vagyunk hálásak.

Mikor a feleségemnek azt mondom "Olyan hálás vagyok neked", mindig azt kéri, mondjam meg pontosan miért. Szereti hallani, hogy mit értékelek benne és hogy miért vagyok hálás neki.

Isten is ugyanúgy akarja ezt hallani. Mikor imádkozol, mondd el Istennek, miért tartozol köszönettel neki. Az imádság az egyik legfontosabb lehetőség, hogy elmondhassuk Istennek: "köszönöm".

Istennek előre köszönetet mondani nagy lépés a hitben. A Biblia azt mondja, hogy mikor van hitünk előre köszönetet mondani Istennek, csoda történik. Minél hálásabbak vagyunk, annál inkább munkálkodik Isten életünkben. A Biblia azt mondja, Isten hívei dicsőítésében lakozik. Erővel ruházza fel és használja hálaadásunkat, mint egy szerkezetet.

Beszéljünk róla

  • Mit gondolsz, a hála miért oly fontos lelki életünkben?
  • Fogalmazd meg olyan pontosan, ahogy csak tudod, miért vagy hálás Istennek. Tölts időt imádkozással, megköszönve Istennek mindazt.
  • Mivel fog Isten megáldani a jövőben? Köszönd meg Istennek - még mielőtt megtörténik.

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.30)

Szólj hozzá!
Címkék: köszönet ima hála

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása