Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Énekeld meg a köszöneted

2013. december 09. 03:00 - Á. Bözse

"Énekeljetek neki hálaéneket, dicsőítő dalokat énekeljetek az Istenünknek." (Zsoltárok 147,7a TLB)

18 worship (3).jpgA múlt héten ünnepelték az amerikaiak az egyik legfontosabb ünnepüket az évben, a Hálaadás ünnepét. Az ironikus ebben az, hogy a legtöbb otthonban nagyon kevés hálaadás történik igazából. Legtöbbször nagyon elfoglaltak vagyunk minden mással Hálaadáskor. Kidíszítjük a házat, főzünk, eszünk, szórakoztatunk, barátokkal beszélgetünk, focit nézünk és a másnapi akciós újságot olvasgatjuk.

Minden mást csinálunk, csak hálát nem adunk Istennek mindazért, amit adott nekünk. Általában az egyetlen hálaadás az az egy egyperces ima, amit egy ember mond el a nagy vacsora előtt.

De az, hogy megtanuljuk Istennek megköszönni, amit adott nekünk egy nagyon fontos része a szellemi utunknak. Szóval hogyan tesszük az Istennek történő hálaadást az életünk fontos részévé?  

Az egyik legfontosabb módja ennek az éneklés. A Biblia azt mondja: "Énekeljetek neki hálaéneket, dicsőítő dalokat énekeljetek az Istenünknek."(Zsoltárok 147,7a TLB). Semmi sem juttat el téged gyorsabban Isten jelenlétébe, mint az éneklés és Isten dicsérete. Még az sem számít mekkora zenei tehetséged van. A Biblia arra buzdít minket, hogy egy örömteli zajt hallassunk. Még a disznók is ezt csinálják, amikor esznek. Ha a disznók tudnak örömteli hangokat hallatni, akkor ti hogyne tudnátok!

Több dal szól Jézus Krisztusról, mint bármi vagy bárki másról, még a szerelemről is. A kereszténység egy éneklő hit. Ezért kell, hogy egy helyi gyülekezet tagja legyél. Ez nem csak arról szól, hogy hetente meghallgatsz egy üzenetet a Bibliából. Legalább egyszer egy héten szükséges van arra az érzelmi kifejeződésre, ami az Istennek hálaadó éneklés által jön. Ha ez nincs meg, akkor a szíved összezsugorodik. Nem lehetsz egészséges keresztény, ha csak prédikációkat hallgatsz. Szükséged van mind az igén keresztül érkező benyomásokra, mind a zenén át jövő kifejeződésre.  

Rájöttem, hogy akkor, amikor a legkevésbé van kedvem énekelni, akkor van leginkább rá szükségem. Amikor a szívem hideg, meg kell újulnom, helyre kell állnom és fel kell töltődnöm a hálaadó éneklésen keresztül. A mozgalmas beosztásomban, amint egyik érzelmileg kimerítő helyzetből a másikba vezetek a zenehallgatás és dicsőítő dalok éneklése a kocsimban megújítja a lelkem.

Szóval kapcsold be a kedvenc dicsőítő dalaidat, vagy találj egy jó keresztény rádióadót és énekelj. Köszönj meg minden Istennek, amit adott neked, és hallass egy örömteli zajt az Úrnak, amíg ezt teszed.

Beszéljünk róla

  • Melyek a kedvenc dicsőítő dalaid? Miért?
  • Mi tart vissza az énekléstől a személyes vagy a közösségi dicsőítő alkalmakkor?
  • Ossz meg egy olyan eseményt, amikor Isten dicsérete segített a hangulatodon!

(Daily hope by Rick Warren 2013.12.02)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása