Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretetben nincs félelem

2013. február 10. 03:00 - sema22

"Ha tehát a Fiú megszabadított titeket, akkor valóban szabadok vagytok" (János 8:36 NIV)

free.jpg

A világ úgy határozza meg a szabadságot, mint egy fegyelem nélküli életet. "Azt tehetem, amit akarok, azt mondhatom, amit akarok, anélkül, hogy bárki beleszólna." Mindenki mást megbánthatsz ezzel, de akkor is úgy csinálod a dolgokat, ahogy neked tetszik. A világ szerint meglehet a szabadságod, de csak úgy, ha teljesen önző vagy.

Ugyanakkor a Biblia azt mondja, hogy a teljes szabadsághoz Jézuson keresztül vezet az út. "Ha a Fiú megszabadít titeket, akkor tényleg szabadok vagytok" (János 8:36 TEV)"

Az igazi szabadság azt jelenti, hogy szabadok vagyunk a félelmektől, ahol szabad vagy a bűntől, az aggódástól, a keserűségtől, és a haláltól. Szabad vagy arra, hogy abbahagyd a színlelést, mert szabadon önmagad lehetsz.

Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a félelmektől? Úgy, hogy hagyod, hogy Isten szeressen. János apostol így tanít minket erről: "A szeretetben nincs félelem. A teljes szeretet kiűzi a félelmet." (János első levele: 4:18a NIV)

Amikor felismered, hogy Isten mennyire szeret téged, akkor kezded el megélni az igazi szabadságot. Sőt,  elkezded dicsőíteni Istent, mert felismered, hogy "Isten szeretet". A dicsőítésnek egy megnyilvánulása az, amikor  elfogadod azt, hogy Ő egy szerető, törődő, nagylelkű Isten, és hogy "rátámaszkodhatunk az Isten irántunk való szeretetére." (1 János 4:16b NIV).

Beszéljünk róla:

  • A szabadság alapja Isten irántad való szeretete. Beszélgess erről az igéről: "A szeretetben nincs félelem. A teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelemnek a büntetéshez van köze." (János első levele: 4:18a NIV)

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. február 3.)

Szólj hozzá!

Isten azt akarja, hogy élvezd az életed

2013. február 09. 03:00 - Lilla:)

"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." (1 Timóteus 6:17.)

enjoylife.jpg

Lehet, hogy sok stresszes helyzet ér a jelenlegi gazdasági rendszer miatt, de Isten még mindig azt akarja, hogy élvezd az életed.

Keresztényként élvezheted az életet, mert a lelkiismereted tiszta. Élvezheted az életet, mert Isten szeretete miatt biztonságban vagy. Jól érezheted magad és nevethetsz a gyülekezetben. Élvezheted a barátaid társaságát, akik nem manipulálnak téged, mert Jézushoz hasonlóvá akarnak válni, és ez azt jelenti, hogy megtanulnak odafigyelni másokra.

Sajnos nagyon sok olyan ember van, akik nem akarják beengedni Istent az életükbe, mert félnek, hogy akkor fel kell adniuk mindent, ami élvezet az életben. Azt hiszik, hogy kereszténnyé válni olyan, mint amikor azt mondják, hogy vége a bulinak, hogy szelleminek lenni az nyomorúságos.

Az emberek fanatikusan keresik a szórakozási lehetőségeket, ami azt jelenti, hogy a csökkentett haszon törvénye alatt élnek. Vagyis több időt fordítanak, több pénzt költenek és több energiát fektetnek bele valamibe, amiből egyre kevesebb izgalmat nyernek. Körbenézve azt kérdezgetik "Most már jól érezzük magunkat?"

Az igazság az, hogy Isten "megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk" (1 Timóteus 6:17/b.).

Isten azt akarja, hogy élvezd az életet!

Beszéljetek róla:

  • Miért akarja Isten, hogy élvezd az életed?
  • Hogyan válaszolsz arra az igazságra, hogy Isten szeretete extravagáns, bőséges és meghaladja az értelmünket?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 02. 02.)

Szólj hozzá!

Életben vagy, mert Isten szeretni akar téged

2013. február 08. 03:00 - rorsy

"Régen, mielőtt még a világot alkotta, Isten szeretett minket és Krisztusban kiválasztott, hogy az Ő szemében szentek és hiba nélküliek legyünk. Előre el is határozta megváltoztathatatlan terve szerint, hogy Jézus Krisztus által fiaivá fogad minket, és ez boldoggá tette őt."(Efézus 1,4-5 NLT fordítása)

xe.jpg

Nemrég egy férfi jött be az irodába és azt mondta: "Keresztyén vagyok, de nem érzem úgy, hogy a hitemben növekednék. Mintha a közömbösség mocsarába ragadtam volna bele."

Azt válaszoltam neki: "Mit gondol, mi a probléma?"

Azt mondta: "Azt hiszem az lehet a baj, hogy nem szeretem eléggé Istent."

A válaszom: "Nem ez a problémája. Az ön gondja nem az, hogy nem szereti Istent eléggé. Az a baj, hogy nem érti mennyire szereti magát az Isten."

A szeretet mindig egy szeretetre adott válasz. A Biblia azt mondja: "Mi tehát azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket." (1 János 4,19) Amikor azt mondod "nem szeretem Istent", azért van, mert nem érted, hogy mennyire szeret Ő téged!

Ha meg akarod érteni az életcélod és az elhívásod, akkor Isten természetének megismerésével kell kezdened. Isten maga a szeretet. Természetének lényege a szeretet. Az egyetlen ok, amiért a világegyetemben létezik a szeretet, az Isten. A hangyák és a csigák nem szeretnek, de te Isten képére lettél alkotva, tehát képes vagy szeretni.

Az oka annak, hogy életben vagy az, hogy Isten szeretni akart téged. Életed első célja az, hogy Isten szerethessen! Igen, fontos az, hogy szolgáld Őt, engedelmeskedj neki és bízz benne, de az elsődleges célod az, hogy szeresd Istent.

Mélyülj el ebben az üzenetben: Az elsődleges feladatod nem az, hogy bármit is tegyél, hanem egyszerűen hagyd, hogy Isten szeressen! "Kedves római barátaim! Isten mélységesen szeret benneteket és arra hívott, hogy az Ő saját népe legyetek." (Róma 1,7)

Beszéljetek róla:

  • Mit felelsz arra az igazságra, hogy az elsődleges hivatásod az, hogy élvezd az Istennel való kapcsolatodat?
  • Gondolkodj el a jelenlegi kapcsolatodról Istennel. Vajon több-e már mint szabályok, előírások és rítusok tömkelege? Az Istennel való kapcsolatod a szabályokról szól vagy a szeretetről?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 02. 01.

Szólj hozzá!

Isten elfogadása: Már a Tiéd!

2013. február 07. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Ha Isten azt mondja a választottairól, hogy elfogadja őket, akkor ki emelhet vádat ellenük? Vagy elítélheti-e őket bárki? Egyáltalán nem! " Róma 8:33-34 szó szerinti fordítása

Grenzspringer.jpg

Legtöbben egész életünket azzal töltjük, hogy megpróbáljuk elnyerni az elfogadást. Meg akarjuk kapni a szüleinktől,  társainktól, emberektől, akiket tisztelünk és talán még azoktól is, akikre irigyek vagyunk. Az ösztön, hogy elfogadjanak bennünket, egy olyan mély ösztön, amely hatással lehet arra, hogy milyen ruhát viselsz, milyen autót vezetsz, milyen házat veszel és még arra is, hogy milyen karriert választasz.

Emlékezz vissza, hogy gyermekként mennyire a középpontban akartál lenni azért, hogy valaki azt mondja neked "Merd megtenni ezt" és olyat javasolt, ami butaság volt vagy veszélyeztette a személyes biztonságodat. De te így is megtetted, mert az elfogadás utáni vágyad kiütötte a biztonság utáni vágyadat. 

Megtesszük, mert szeretjük az elfogadottság érzését. Amikor elfogadnak, az hihetetlen dolgokat jelent az önbecsülésednek. Az igazság az, hogy Jézus elfogad téged, és ez az elfogadás nem a teljesítményeden alapszik. Valójában, talán befogadtad Krisztust az életedbe, de felismerted-e azt, hogy azért tudtad megtenni, mert Jézus elfogadott téged? Nem kell kiérdemelned az elfogadását, nem kell bizonyítanod számára.

Abba kell hagynunk ezt a gondolkodást: "Van egy engesztelhetetlen Isten ott fenn és nekem jó embernek kell lennem azért, hogy elfogadjon." Isten, Jézus Krisztus által, már elfogadott téged. Ez a jó hír!

Beszéljünk róla:

  • Az a tudat, hogy Isten elfogad téged, szabaddá tesz attól, hogy mindig a mások általi elfogadás miatt aggódj.  Miért kellene, hogy zavarjon a kritika, ha a világ teremtője elfogad téged?
  • Az a tudat, hogy Isten elfogad téged, segít neked elfogadni másokat: "Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére." Róma 15:7 

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 31.

Szólj hozzá!
Címkék: elfogadás

Azért létezel, mert Isten szeretni akar téged

2013. február 06. 03:00 - angie.keyr

"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint" Efézus 1:4-5
 

577651_3915071995269_1101627280_n.jpg

Egyszer az irodámba jött egy ember, és azt mondta: "Keresztény vagyok, de nem érzem, hogy a lelki fejlődésem előre haladna. Olyan mintha egy semleges helyen ragadtam volna"


Megkérdeztem: "Szerinted mi a probléma?"


Erre azt válaszolta: "Szerintem az a problémám, hogy egyszerűen nem szeretem Istent eléggé."


Azt mondtam: "Nem ez a problémád. Nem az a baj, hogy nem szereted eléggé Istent, hanem az, hogy nem érted, Ő mennyire szeret téged."

A szeretet mindig szeretetre adott válasz. Azt mondja a Biblia: "Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1János 4:19) Amikor azt mondod, "Nem szeretem Istent" az azért van, mert nem érted, hogy Ő mennyire szeret téged.

Ahhoz hogy megértsd az életed célját és az elhívásodat, előbb Isten természetét kell megértened. Isten maga a szeretet. A szeretet az ő természetének a lényege. Egyedül Isten miatt van szeretet az univerzumban. A hangyák és csigák nem szeretnek, de te Isten képére lettél formálva, hogy szerethess.

Azért létezel, mert Isten szeretni akart téged. Az első célja az életednek az, hogy Isten szeressen! Igen, fontos, hogy szolgáld, engedelmeskedj neki és bízz benne, de az elsődleges oka a létednek az, hogy szeresd Őt.

Hagyjuk ezt leülepedni: Az elsődleges feladatod nem az, hogy csinálj valamit, hanem az, hogy egyszerűen hagyd hogy Isten szeressen téged. "Kedves római barátaim, Isten nagyon szeret benneteket, és az ő sajátjainak hívott el titeket." (Róma 1:7 LB)

Beszéljünk róla:

  • Mi a válaszod arra az igazságra, hogy első elhívásod az, hogy élvezd az Istennel való kapcsolatodat?
  • Gondolj a jelenlegi kapcsolatodra Istennel. Inkább szól ez szabályokról, megkötésekről és rituálékról, mint szeretetről?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.január.30.)

Szólj hozzá!
Címkék: szeretet
süti beállítások módosítása