Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj, légy egészséges!

2014. január 20. 03:00 - zsófi68

"Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg." (Ézs 43,2)

43 aggodalom (4).jpg

Mikor stresszes az életed, három alapvető dolog közül választhatsz: aggódsz, nem veszel tudomást a stresszről vagy lazítasz és bízol Istenben.

A zsoltáros azt mondja a Bibliában: "Így szóltam magamhoz, légy nyugodt, mert vigyáz rád az Úr." (Zsolt 116,7 NCV fordítás) Nem bízhatsz Istenben és aggódhatsz ugyanakkor.

Ez az igazi lelki bölcsesség nemcsak Istentől való, de bölcs dolog egészségedet illetően is. A Biblia a Példabeszédek könyvében azt mondja, a békés szív egészséges szív. "A nyugodt szív életet ad a testnek, de a rosszindulat rothasztja a csontokat." (Péld 14,30 NIV fordítás)

Nem csak az rombolja az egészségedet, amit eszel - hanem az is, ami téged eszik! Lehet remek terved az egészséges étkezésre vonatkozóan - friss, egészséges, organikus ételeket eszel, megfelelő adagokban - de ha neheztelsz valakire vagy aggódsz a holnap miatt, azt az egészséged sínyli meg.

Az aggodalom olyan, mint a méreg vagy a tűz. Belülről éget fel. Sosem felejtem el a Columbo egyik régi epizódját, amiben Johnny Cash játszotta a rossz fiút. Mikor végül elkapták, azt mondta: "Úgy örülök, hogy elkaptak, mert megölt a bűntudat."

Meg se tudom mondani, hány beszámolót olvastam már orvosoktól, akik állították, hogy az emberek többsége már holnap elhagyhatná a kórházat, ha megszabadulhatnának aggodalmaiktól, bűntudatuktól és sértődöttségüktől.

Sok fajta aggodalommal kell szembenéznünk az életünkben, de többségük ezen öt terület körül forog:

  • Egyedül maradunk.
  • Nem fogjuk tudni, mit tegyünk a jövőben.
  • Nem lesz meg, amire szükségünk lesz.
  • Bántódásunk esik valakitől vagy valamitől.
  • Nem lesz erőnk a túlélésre.

De van jó hír: Nem kell aggódnod. Az aggódás nem kötelező gyötrelem. Sok minden lehet hatással az egészségedre, amit nem irányíthatsz, de az aggódás mennyiségét irányíthatod!

Isten több mint 7000 ígéretet tesz a Bibliában. Sok ígéret azokra a területekre vonatkozik, amik miatt a legjobban aggódsz, mint a fent említett öt terület.

Ismered Őt, aki a jövődet alakítja, ha kapcsolatban állsz Istennel Jézus Krisztus által. A jövődre vonatkozó ígéretei életet adnak, nem okot gyomorfájdító aggodalomra.

A 7000 ígéret egyike: "Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg."

Nem szükséges aggódnod. Ő, aki irányítja a jövődet, végig is kísér az úton. Ez lehet olyan fontos az egészségedet illetően, mint egy diéta vagy edzőtermi tagság 2014-ben.

Beszéljünk róla

  • Hogy látod, aggodalmaid hogyan hatnak fizikai állapotodra vagy szeretteid egészségére?
  • Az életed melyik területén küzdesz azért, hogy bízz Istenben és ne aggodalmaskodj feleslegesen?
  • 2014-ben Isten mely ígéretére lesz szükséged segítségképpen, hogy jobban bízz Benne és kevesebbet aggódj?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.13)

Szólj hozzá!
Címkék: bizalom aggodalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása