Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Még a hibáid is szerezhetnek Istennek dicsőséget

2014. január 22. 03:00 - Á. Bözse

„Köszönöm, hogy olyan csodálatosan összetetté formáltál. A szakszerűséged lenyűgöző – ezt jól tudom.” (Zsoltárok 139,14 NLT)

Amikor az emberek sértegetnek, csupán az egyszerű igazságra van szükségük, nem a primitív igazságra. Nem elég azt mondani valakinek, hogy imádkozzon, olvasson Bibliát vagy menjen el gyülekezetbe. Segítened kell nekik, hogy hogyan változtassanak az életükön.

Nem tudunk változtatni az életünkön, amíg nem értjük meg azt, hogy kik is vagyunk valójában. Addig nem válhatsz azzá, akinek Isten alkotott, amíg meg nem érted, ki is vagy – a félreérthetetlenül egyedi és törékeny TE, akit Isten okkal teremtett.

Csodálatosan összetett vagy (Zsoltárok 139,14). Ahhoz, hogy beteljesítsd Isten akaratát rád nézve, az életednek minden dimenzióját meg kell vizsgálnod, és meg kell értened öt tényezőt, amik befolyásolják azt, hogy ki is vagy.

Aztán a legtöbbet kell kihoznod abból, amit kaptál. Bár különböző szülőket, fájdalmakat, problémákat és lehetőségeket kaptunk, mindannyian számon leszünk kérve egy nap azért, hogy mit kezdtünk ezekkel a tényezőkkel.

Ez olyan, mint egy ötlapos stud póker. Nem szabad összekeverned a kártyáidat. Nem választhatod ki a kártyáidat. Azzal kell játszanod, amit neked osztottak.

Az első tényező, ami meghatározza, hogy ki vagy, az a kémia. Ez a DNS-ed, a génjeid, a hormonjaid, a kémiai összetételedet jelenti. Néhányan közületek nagyon érzékenynek születtek, mások nagyon nagy fájdalomküszöbbel rendelkeznek. Vannak, akiknek alacsony az energiaszintje, mások mindig pörögnek. Vannak közöttetek olyanok, akiknek a háta könnyen elfárad, gyenge a látása, vagy törékenyek a csontjai. Vannak olyanok, akiknek alacsony az oxitocinszintje, amelyik hormon a másokkal való viselkedésünkre hat.  

Egyetlen hiba sem bűnös vagy szégyellnivaló – Isten így rakott össze téged. Egyszer vettem egy farmert, amelyiken rengeteg vágás volt, és egy címke, amin ez volt olvasható: „Ez a farmer tele van szándékos hibákkal, azért, hogy egyedi legyen.” A génjeid hasonlóak: Vannak benne hibák, azért, hogy egyedi legyél. Ezek a hibák részei a személyre szóló tervezésednek, és Isten ezeket az ő céljaira és dicsőségére tervezte.

Soha nem leszel képes változtatni az életeden vagy betölteni Isten akaratát az életedre vonatkozóan, amíg meg nem érted, mennyire csodálatosan összetett és egyedileg „hibás” vagy, azért, hogy Istent megdicsőíthesd. A kérdés már csak ez: mit fogsz kezdeni azzal, amit osztottak neked?

Beszéljünk róla:

  • Mik azok a hibák, amit egyedivé tesznek téged?
  • Hogyan tudod ezeket a hibákat Isten dicsőségére felhasználni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.15)

Szólj hozzá!
Címkék: hiba egyediség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása