Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenem, miért történik ez velem?

2014. március 14. 03:00 - gyanus

 "Nem tudunk mindent, és nem teljes a prófétálásunk sem...Most mindaz amit látunk Istenből, olyan mint egy homályos tükörkép. Később színről színre fogjuk látni. Nem tudunk mindent, de majd fogunk, ahogyan Isten is teljesen megért minket" (1.Kor.13:9,12 - Angolból szabadon fordítva).

Ask-God.jpg

Szenvedésében és fájdalmában Jób sok jogos kérdést tett fel: "Miért is ad Isten világosságot a nyomorultnak, és életet a keseredett szívűeknek..?" (Jób 3:20 - Revideált Károli ford.)

Ez a "miért" hozzá tartozik az emberi természetünkhöz, mindannyian feltesszük ezt a kérdést. Van az a téves elképzelésünk, miszerint ha megértjük az okot a fájdalmunk mögött, az könnyebbé teszi a fájdalmat.

Nincs szükséged magyarázatra, erőre van szükséged. Nincs szükséged magyarázatra, Megváltóra van szükséged. Nincs szükséged magyarázatra, vigasztalásra és támogatásra van szükséged.

De mi mindig megyünk, és keresünk valami magyarázatot. Felteszünk olyan kérdéseket, mint: "Miért sétált ki az életemből az az ember? Miért tett nekem ígéretet, aztán szegte meg azt? Miért bántott engem? Miért veszítettem el a munkámat? Miért halt meg valakim? Miért lettem beteg?"

Barátaim, 37 éve tanulmányozom a miért kérdést, és a legjobb tudásom szerinti válaszomat fogom nektek adni: nem tudom. És soha nem is fogom tudni, mert nem vagyok Isten. És te sem vagy! Néhány dolgot egészen addig nem fogunk megérteni, amíg nem kerülünk a halál másik oldalára. Azután majd minden nagyon nagyon világossá válik. Csak Isten tudja. És ha nem kapod meg azonnal az Ő válaszát, talán abba hagyod a kérdezősködést, hogy "miért?". Ezzel egyszerűen meghosszabbítod a fájdalmat.

Példabeszédek 25:2 azt mondja: "Isten kiváltsága az, hogy elrejtsen dolgokat" (szabad fordítás). Isten a kijelentés Istene. Kijelenti magát a természeten, a körülményeken és az Íráson keresztül. Az egyetlen oka, hogy bármit is tudhatsz Istenről az, hogy Ő úgy döntött, hogy kijelenti magát.

De a Biblia azt mondja, hogy Isten nem csak kijelent, hanem el is rejt. És néha Isten szándékosan elrejti előlünk az arcát. Miért? Hogy megtanuljunk benne bízni a saját érzéseink helyett, és hogy hitben járjunk, ahelyett hogy az érzéseink vezetnének.

Isten semmiért sem tartozik neked magyarázattal. Istennek nem kell egyeztetnie veled, mielőtt megtenne valamit. Istennek nem kell az engedélyedet kérni, mielőtt megengedne dolgokat megtörténni az életben. Isten, az Isten, és nem mindig fogjuk megérteni mi miért történik.

A Biblia azt mondja: "Nem tudunk mindent, és nem teljes a prófétálásunk sem...Most mindaz amit látunk Istenből, olyan mint egy homályos tükörkép. Később színről színre fogjuk látni. Nem tudunk mindent, de majd fogunk, ahogyan Isten is teljesen megért minket" (1.Kor.13:9,12 - Angolból szabadon fordítva).

Egy napon majd minden világossá válik. Minden értelmet fog nyerni. Azt fogod tudni mondani: "Tehát ezért engedte meg Isten azt az életemben!" De addig Isten szeretné, ha bíznál benne.

Beszéljük át!

  • Mik azok a kérdések, amiket el kell engedned, és be kell raknod a "Megkérdezni Istentől, amikor a mennyben leszek" mappába?
  • Hogyan növeli a hitedet az, ha elengeded a "miért" kérdéseidet?
  • Hogyan tudsz ma valakit bátorítani, aki megkérdőjelezi Istent, és azt, hogy miért engedett megtörténni valamit az életében?

(Rick Warren, Daily Hope, 2014.03.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása