Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kiapadhatatlan erőforrása Neked is rendelkezésedre áll!

2014. május 04. 03:00 - rorsy

"Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel." (Kol 3,1-2 NIV ford.)

Dont-stress.jpeg

Ahogy azon munkálkodsz, hogy Erős Dániellé válj, a stressz kétségtelenül megpróbál majd eltávolítani a céljaidtól. A mindennapi élet problémái gyakran kísértésbe visznek, és így egészségtelen döntéseket hozunk, vagy azért, mert így kényelmesebb, vagy azért, mert így ideiglenesen nem kell a stresszhelyzetek megoldásával foglalkoznunk.

Az igazság viszont az, hogy a problémák egész életedet végig kísérik. Ha arra vársz, hogy egy új életszakaszba érkezz, mert akkor majd meg tudsz birkózni a stresszel, akkor hosszú várakozás áll előtted. 

Kolossé 3:1-2 ezt mondja: "Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel."

A stressz egy választás. Stresszesek leszünk, ha a limitált erőforrásainkra tekintünk, ahelyett, hogy a mennyei Atyánk által nyújtott elérhető és korlátlan erőforrásokra szegeznénk tekintetünket.

Sohem leszel egészséges, ha az eléd tornyosuló hegyeket saját erődből akarod megmászni, mert egyszerűen nem vagy elég erős hozzá. Koncentrálj arra a tényre, hogy Isten elég nagy ahhoz, hogy a Dániellé válásod során felmerülő bármely kihívással megbírkózzon, az életed hátralevő részében.

Beszéljetek róla

  • Mi okozza számodra a legnagyobb feszültséget? Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Szerinted Isten hogyan segíthet ebben a helyzetben? Mi akadályoz meg abban, hogy megengedd, hogy Isten segítséget nyújtson?
  • Hogyan tudnál Jézusra öszpontosítani a saját mindennapi stresszhelyzeteid helyett?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása