Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Változtass a gondolkodásodon, hogy változtathass egészségtelen szokásaidon

2014. május 07. 03:00 - zsófi68

"Vigyázzatok, hogy gondolkodtok; életeteket a gondolataitok formálják." (Péld 4,23 TEV fordítás)

habit.jpg

Ha változtatni akarsz egészségtelen szokásaidon, az hasonló ahhoz, mint tavon motorcsónakot vezetni automata vezérléssel. Az automata be van állítva keleti irányba, s ha meg akarod fordítani az irányt, megpróbálhatod erővel az ellenkező irányba forgatni a kormányt, de valószínűleg kifáradnál. Ha elengeded, akkor a csónak visszafordul az eredeti irányba.

Viszont van egy jobb lehetőség is: cseréld le az automata vezérlést. Ugyanez igaz egészségtelen szokásaidat illetően is. Hogy tartós változást érjünk el, a gondolkodásmódon kell változtatni. Minden mögött, amit teszel - még az egészségtelen szokások mögött is - egy gondolkodásmód húzódik meg, ami megakadályoz abban, hogy egészséges legyél. A Biblia ehelyett azt tanácsolja: "Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt." (Fil 2,5)

Isten azt akarja, tanuljunk meg úgy gondolkodni, mint Jézus. Hogyan tegyük ezt? Gondolkodjunk el Isten Igéjén, és tegyük fel a kérdést: "Uram, mit gondolt volna erről Jézus?" Minél inkább betölti gondolatainkat Isten Igéje, annál könnyebb lesz elérni ezt.

"Vigyázzatok, hogy gondolkodtok; életeteket a gondolataitok formálják." (Péld 4,23 TEV fordítás)

Beszéljetek róla

  • Mik azok a hiedelmek, amik miatt kudarcba fulladtak próbálkozásaid, hogy egészségesen élj?
  • Isten igéjében mik azok az igazságok, amik segíthetnek lecserélni az automata vezérlést, ami megakadályozott az egészséges életmódban?
  • Mit szükséges megváltoztatnod a napirendedben vagy a csendes időszak megszervezésében, hogy jobban betölthesse gondolataidat Isten igéje?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.04.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása