Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne vesződj az apró dolgokkal

2014. június 14. 03:00 - angie.keyr

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek." Filippi 2:14-15

Szoktál ideges lenni, veszekedni kis dolgok miatt? Természetesen. Mindannyian szoktunk. Nehéz ezt a szokást megtörni, mert természetünktől fogva negatívak vagyunk. Ádám és Éva óta kifogásokat keresünk és vádolunk: kifogásokat keresünk a saját hibáinkra és vádolunk másokat az általuk elkövetett hibákért. Mi elbújunk és lármázunk. Másokat hibáztatunk a saját problémáink miatt.

A Filippi 2:14-15-ben ezt olvassuk: "Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek". Lehet, hogy ez az egyik legnehezebben megtartható ige a Bibliában. Egyetértesz?

A panaszkodók 4 típusával szoktam rendszeresen összefutni.

Az első csoport a nyafogós. Kikelsz reggel az ágyból, és azt mondhatnád: "Jó reggelt, Uram!" de a nyafogósak inkább azt mondják: "Ó Uram, reggel van!"

A második csoport a mártírok csoportja. A kedvenc kifejezésük: "Engem senki sem értékel!". Remekül tudnak önsajnálat-bulikat tartani. Fintorognak és panaszkodnak, ha valami nem úgy alakul, ahogy ők szeretnék.

A harmadik csoportba tartoznak a cinikusok. Az ő hozzáállásuk: "Minek törődjek ezzel? Úgysem változtat semmin." Mindent megmérgeznek.

A negyedik csoport tagjai pedig a perfekcionisták. Soha, semmi nem elég jó nekik. A kedvenc mondásuk: "Ez a legjobb, amit ki tudtál hozni magadból?".

Számomra a legfélelmetesebb ige a Bibliában Máté 12:36-ben van leírva: "De mondom nektek, hogy minden haszontalan szóról, amelyet kimondanak az emberek, számot fognak adni az ítélet napján."

Ettől végig kell, hogy fusson a hideg a hátadon. Hányszor volt, hogy panaszkodtál, nyafogtál vagy veszekedtél valami miatt, amikor egyáltalán nem kellett volna.

Ehelyett: "mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1 Thesszalonika 5:18)


Beszéljetek róla

  • Mi az, ami miatt folyamatosan panaszkodsz az életedben? Szerinted ezek valódi problémák, vagy sem? Miért azok, vagy miért nem azok?
  • Hogyan tükrözik az "üres szavak" (Máté 12:36) azt, hogy jelentéktelen dolgokra koncentrálsz az életben?
  • Mit gondolsz, hogyan tüntet fel a panaszkodás egy nehéz helyzetet mégrosszabb színben?



(Daily Hope by Rick Warren, 2014.16.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása