Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ismerkedj meg jobban Istennel!

2014. június 28. 03:00 - Robin85

"Mert az én határozott célom az, hogy folyamatosan mélyebben és bensőségesebben ismerjem meg őt és még erősebben és tisztábban felfogjam, felismerjem és megértsem személyiségének csodáit. (Filippi 3:10 AMP ford. )

Istennel való kapcsolatra lettél teremtve, és ha azt gondolod, hogy örömteli életet élhetsz anélkül, hogy Őt jobban megismernéd: becsapod magadat. A boldogságot abban találod, ha Istent napról napra egy kicsit jobban megismered. Pál felfedezte ezt. Azt mondja a Filippi 3:10-ben: "Mert az én határozott célom az, hogy folyamatosan mélyebben és bensőségesebben ismerjem meg őt és még erősebben és tisztábban felfogjam, felismerjem és megértsem személyiségének csodáit. (Filippi 3:10 AMP ford. )

Különbség van aközött, hogy tudunk valakiről vagy ismerünk valakit. Többet tudok Justin Bieber-ről és Kim Kardashian-ról, mint amennyit szeretnék, de nem igazán ismerem őket. Ismerem a feleségemet, ismerem a gyermekeimet, mert időt töltök velük. Kapcsolatban vagyok velük. Pál mély és belsőséges kapcsolatra tett szert Istennel, mert kapcsolata volt vele és vette a fáradságot valamint az időt, hogy jobban megismerje őt.

Nem véletlenül ismerjük meg Istent: ez egy elhatározott cél. Olyan dolog, amivel kapcsolatban neked kell tenni valamit. Be kell fektetned az idődet. Sokszor azonban túlságosan elfoglaltak leszünk, és az elfoglaltság tönkreteszi a kapcsolatainkat. Tönkreteszi a kapcsolatodat a családoddal és tönkreteszi a kapcsolatodat Istennel is.

Ahhoz, hogy megismerd Jézust, időt kell tölteni vele. Ha időt szeretnél tölteni vele, időt kell szánnod rá! Próbálj külön tíz-tizenöt percet Istenre figyelve tölteni reggel, ügyelve rá, hogy az elméd ne legyen elfoglalva mással. Csak légy csendben, és ez meghozza a világodban a változást.

Beszéljetek róla:

  • mi az, amit minden nap legalább 15 percig csinálsz és ami fontosabb, mint az Isten eltöltött idő?
  • miként kell az időbeosztásodon változtatni ahhoz, hogy időt tudj tölteni Istennel?
  • mik azok a figyelemelterelő dolgok, melyek megakadályozzák, hogy Istennel időt tölts?
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása