Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A házasság feltárja a problémákat, nem pedig okozza

2014. augusztus 10. 03:00 - Habakuk

Végül, aki őszinte kritikával illet, sokkal inkább megkedvelik, mint a hízelgőt. (Péld. 28:23)

Ha egyedülálló vagy és egy olyan kapcsolatot nyújtogatsz, ami tudod hogy nem tart sehová, ne folytasd tovább. ,,De nem lesz senki akivel kimozdulhatnék péntek este."-mondod. A rossz házasság milliószor rosszabb, minthogy nem tudsz kimozdulni péntek este. Minél tovább vagy benne egy kapcsolatban , annál nehezebb lesz kiszállni belőle.

Példabeszédek 28:23-ban olvashatjuk: "Végül, aki őszinte kritikával illet, sokkal inkább megkedvelik, mint a hízelgőt.

Képzelj el egy ilyen embert, akihez különösen kapcsolódik a lelki egészsége. Ne félj olyan kérdéseket feltenni, mint például: "Vannak dührohamaid?" "Beszélhetnénk rólam?" "Kifizetted a számlát?"

A partnered érzelmi állapotától függetlenül, szükséged van egy személyes kapcsolatra Jézus Krisztussal.Ha ez hiányzik neked, ott kell kezdened. Szellemi kapcsolatra van szükséged Istennel.

Szeretnélek arra hívni téged, hogy határozd el magad Isten normái szerint, és ne engedd, hogy aztán rossz döntést hozz.  Adódik egy jó helyzet és lehet hogy szerelembe esel a szerelmes lét gondolatába. Ez lehet, hogy egy bolond döntéshez fog téged vezetni.

Ne randizz addig, amíg nincsenek gyógyítva az érzelmi sérülései vagy legalább folyamatban nem vannakLépj túl a keserűségen. Lépj túl a dühön és minden terheden.

Emlékszem, pár évvel ezelőtt összeadtam egy házaspárt Saddlackben. Öt évvel később meghívtuk őket vacsorára. A nő azt mondta nekem: "Amikor a templomban a padok közti folyosón sétáltam végig a fehér ruhában, fogalmam sem volt arról, hogy egy egész érzelmekkel teli szemetes zsákot cipelek a hátamon. És mind ezt a szemetet elhoztam magammal a házasságba."

A házasság nem okoz problémát. Feltárja őket. Minél többet tudsz foglalkozni ezzel, mielőtt megházasodsz, annál boldogabb, Istent-tisztelőbb, és teljesebb lesz a házasságotok. Lehetsz mélyebb lelki intimitásban, amely személyes, szexuális és szellemi.  Ez az az egység, amit az Istennel való kapcsolat egyesít, ami célod és elhívásod.

Beszéljünk róla:

Milyen változáskora van szükséged mielőtt megházasodnál? Vagy milyen terülten van szükséged gyógyulásra, hogy kézen állj a házasságra?

Mit gondolsz, a kapcsolatotok fog változni, ha elkötelezed magad Isten elvárásainak? 

Melyek azok a nehéz kérdések, amiket fel kell tenned a kapcsolatodban? 

Ha házas vagy, milyen zsákokat vittél bele a házasságodba? Hogy fogsz meggyógyulni?

Ha házas vagy, hogyan tudsz segíteni azoknak az egyedülállóknak akik az ilyen zsákokkal küzdenek, vagy gyógyulásra van szükségük, megjelennek olyan érzelmek melyek egy bolod döntés felé lökik őket?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása