Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az embereknek való megfelelés bálványimádás

2014. augusztus 18. 03:00 - Á. Bözse

"Nem embereknek akarok tetszeni, hanem Istennek. Ha az lenne a célom, hogy embereknek akarjak megfelelni, nem lennék Krisztus szolgája." (Galata 1,10 NLT)
Az életben csak egy személynek kell megfelelned. És az a Teremtőd. Csak az Úrnak kell megfelelned, annak az egynek, aki megalkotott téged és célja van az életeddel.
Ez mérhetetlenül leegyszerűsíti az életet. Csak egy személynek kell megfelelned: Istennek.
Jézus ezt így mondja a János 5,30-ban: "Nem magamnak akarok tetszeni, hanem annak az egynek, aki elküldött engem." (NCV) Azt mondja: "Egyszemélyes közönségnek élek."
Talán még sosem gondoltad ezt így végig, de az embereknek való megfelelés egyfajta bálványimádás. Az első parancsolat a tíz parancsolatban ez: "Ne legyenek más isteneid rajtam kívül." Bármi amit Isten elé teszel istenné válik. Tehát egy hajó is lehet isten. Egy karrier is lehet isten. Egy barátnő is lehet isten. A golf is lehet isten. Bármi, ami nem Isten és az első számú lesz az életedben az isteneddé válik.
A második parancsolat ez: "Ne készíts bálványokat." Bármi ami lecseréli Istent az életedben egy bálvány. A siker is lehet bálvány. A pénz is lehet bálvány. A szex is lehet bálvány. Egy kapcsolat is lehet bálvány. Ha ez a kapcsolat a barátnőddel, a feleségeddel, a főnököddel vagy a barátoddal sokkal fontosabb, mint Isten, akkor az bálványimádás.
Amikor embereknek akarsz megfelelni megengeded valami másnak, hogy átvegye az első helyet Isten helyett.
Hirtelen istenné válnak az életedben, mert az ő véleményük többet számít, mint Isten véleménye. Az, hogy mit gondolnak rólad, számít. Nem akarod elmondani nekik, hogy keresztény vagy, mert talán kevesebbet fognak gondolni rólad. Nem akarod, hogy tudják, hogy jársz gyülekezetbe, mert talán nem fognak kedvelni téged. Ezen a ponton van egy másik isten az életedben. Van egy bálványod.
Csak egy embernek kell megfelelnek. Pál azt mondja a Galata 1,10-ben "Nem embereknek akarok tetszeni, hanem Istennek. Ha az lenne a célom, hogy embereknek akarjak megfelelni, nem lennék Krisztus szolgája." (NLT)
Beszéljetek róla:
  • Mit tettél az életedben bálvánnyá?
  • Mit nyújthat neked az a bálvány, amit Isten nem? Mit ajánl neked Isten, amit az a bálvány nem?
(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.11.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása