Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nézzünk szembe az őszinteségtől való félelmünkkel

2014. szeptember 02. 03:00 - angie.keyr

"Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." (Jakab 5:16)

32-33.MoJ01.jpg

Ha szeretnél megkönnyebbülni, és megszabadulni a sérelmeidtől, szokásaidtól, bukásaidtól az életedben, akkor szembe kell nézned az őszinteséggel kapcsolatos félelmeddel. 3 olyan átlagos félelem van, melyet a Sátán arra használ, hogy mókuskerékben tartson, és hogy elijesszen attól, hogy szembenézz az igazsággal.

  1. A saját érzelmeidtől való félelem

    Félsz attól, hogyha szembenézel egy bizonyos problémával, emlékkel, szituációval, bűnnel, bántalmazással, balesettel vagy sértettséggel, akkor képtelen leszel kezelni az érzelmeidet, gyászodat és szégyenedet. Úgy érzed, hogy lehet, hogy ebbe bele is őrülsz!

    Ha éreztél már valaha így, nyugodj meg. Minden emberi lénynek volt már ilyen félelme. Mindenkinek volt olyan pont az életében, amikor úgy érezte, hogy elment a józan esze. Ez nem olyan nagy dolog, mint amilyennek gondolod. Sőt, csak ésszerű embereknek van ilyen félelme. Sérült vagy, de nem őrült. Továbbá jó helyen vagy, mert mi mind sérültek vagyunk. Mindegyikünknek vannak gyenge pontjai, félelmei és olyan szokásai, amiket nem szeretünk.
  2. Mások reakciójától való félelem

    Félsz őszintének lenni, mert lehet hogy elutasítanak, figyelmen kívül hagynak vagy elhagynak. Mások lehet, hogy majd azt gondolják, hogy nem is vagy akkora keresztény. Félsz attól, hogy önmagad legyél, mert mindened ami van, te vagy, és ha az embereknek nem tetszik amit látnak, akkor bajban vagy. Emellett, attól félsz, hogy mások majd megpróbálnak megjavítani. Túl kell tenned magad ezeken a félelmeken!
  3. Félelem attól, hogy az őszinteség hiábavaló

    Mi fog változni? Mi értelme van? Miért kellene bárkinek is elmondanom, hogy mivel küzdök? Úgy érzed próbáltad már, és akkor sem segített.

    De igazából nem próbáltad. Nem voltál igazán őszinte, mert ha az lettél volna, akkor már szabad lennél. A Bibliában ezt olvassuk: "Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." (Jakab 5:16)

Amikor elengeded a félelmeidet és beismered a hibáidat másoknak, Isten ígérete szerint megtalálod a gyógyulást, amit keresel.

Beszéljetek róla

  • Hogyan segít a tudat, hogy másnak is vannak olyan félelmei, mint neked abban, hogy beszélj erről másokkal?
  • Mi az, amit a önmagadról vagy a múltadról, amit rejtve szeretnél tartani?
  • Megtapasztaltad már a gyógyulást azáltal, hogy megosztottad a sérelmeidet és a félelmeidet Istennel és másokkal?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.26.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása