Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne add fel a növekedést!

2014. szeptember 11. 03:00 - Á. Bözse

"Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból az életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róma 6,13)

b87634.jpg

Elgondolkoztál már azon, hogy Isten miért nem válaszolja meg azonnal az imáidat? Ennek sok oka van.

Az első ok az, hogy szeretné tudni, hogy igazán komolyan gondolod-e. Különbség van az óhaj és a szeszély között. Amikor óvodás gyermekeid vannak, biztosan megtanulod a különbséget. Amikor azt mondják: "Apu, megkaphatom ezt?", te azt mondod: "Nem." és ők elfelejtik, akkor az valószínűleg csak egy szeszélyes kívánság volt, de ha folyamatosan mondogatják, akkor ott már egy komolyabb óhajról van szó.

Isten nem válaszol a szeszélyekre. Ha nem imádkozol érte egynél többször, akkor az szeszély. Tehát Isten szeretné látni, hogy tényleg komolyan gondolod ezt.

A második ok az, hogy Isten nem egy automata, ahova bedobod az imádat, és a válasz azonnal kipottyan. Nem Isten szolgál téged, hanem te szolgálod őt.

Ha Isten minden egyes imádat azonnal megválaszolná, te lennél a legönzőbb ember a bolygón. Emlékszel a Mindenható című filmre? Jim Carrey karaktere megkapta a képességet, hogy minden imájára azonnal érkezett válasz. Bármit kért, megkapta. Tulajdonképpen az egész föld az övé volt. Emellett elég rettenetes emberré is vált.

Gondolj a káoszra, amiben most vagy. Nem azonnal kerültél bele! Nem egy rossz döntést hoztál, hanem sok rossz döntést. Tehát Istennek meg kell hámoznia a hagymát, rétegről rétegre.

Ha komolyan gondolod, hogy megengeded Istennek, hogy megváltoztassa az életed, akkor ki kell tartanod és nem szabad feladnod, míg Isten meg nem áld téged. A legtöbb ember nem kapja meg Isten legnagyobb ajándékát az életére csak azért, mert túl hamar feladja. Feladják a küzdelem során.

Ne tedd ezt! Bízd Istenre, hogy megváltoztasson - mégpedig akkor, amikor ő gondolja. Ne add fel, amíg úgy nem gondolja, hogy megáld téged!

A felépülés egy folyamat. A gyógyulás is az, és a növekedés is. Ezek nem egyszeri események.

A Biblia azt mondja a Róma 6,13-ban: "Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból az életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róma 6,13)

Beszéljetek róla:

  • Mit kell megváltoztatnod az imaéletedben ahhoz, hogy megmutasd Istennek, hogy rábízod a kéréseidet?
  • Hogyan tudod teljesen odaadni magad Istennek? Hogyan nézne ez ki a te életedben?
  • Milyen küzdelemben érzed úgy, hogy kész vagy feladni? Mit kell tenned, hogy folytasd a gyógyulási folyamatot?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2014. 09. 04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása