Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szava megnyitja a lehetőségeidet

2014. október 07. 03:00 - sema22

"Valóban a tanítványaim vagytok, ha megtartjátok amit tanítottam nektek. Akkor majd megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket. (János 8,31b-32 NLT)"

 Gift_Giving_Tips.jpg

Igaz a mondás, miszerint fel sem tudod mérni a benned lévő összes potenciált. Csak a Teremtőd tudja. Csak Isten, aki megalkotott tudja pontosan mi mindenre vagy képes. A szüleid, a házastársad, a barátaid, a főnököd - mind csak egy szeletet látnak a benned rejlő lehetőségekből. 

Csak Isten tudja mire vagy képes. 

Az agyadnak csak egy kis részét használod. Nincs szükséged még magasabb intelligenciára. Arra van szükséged, hogy a meglévő intelligenciádat jobban kihasználd.

A legtöbb ember egész életében mások elfogadására vár. Mindig attól fél, hogy vajon mit gondolnak róla mások. Ilyenkor az egész életed arra megy rá, hogy azt ismételgeted az agyadban, amit hazudtak neked. Talán észre sem veszed, de még mindig hazudnak. Azt mondják, hogy nem tudsz valamit megcsinálni, vagy, nem vagy olyan értékes, hogy ezzel vagy azzal foglalkozz.

Olyan sokszor ismételgetted ezt magadnak, de ezek hamis gondolatok. Akik ezeket mondták neked, azok egyáltalán nem ismertek és nem tudták milyen lehetőségek rejtőznek benned. A Teremtőddel kell ebben a témában beszélned. 

Csak ő tudja, hogy az életeden keresztül mit tud elérni, és csak ő tudja feltárni a benned lévő potenciált. Hogyan teszi mindezt?

Az Úr megszabadít minket az Igéjén keresztül. A János 8: 31b-32 így írja: "Valóban a tanítványaim vagytok, ha megtartjátok amit tanítottam nektek. Akkor majd megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket" Isten szava felszabadít arra, hogy azt tedd és az légy, amire teremtettél. Ezáltal olyan dolgokra is képes leszel, amiről azt gondoltad, hogy lehetetlen. Hogyan teheted meg ezt?

1: Tanulmányozd Isten Igéjét: Isten nem nyitja meg a lehetőségeidet, amíg ki nem nyitod és el nem kezded tanulmányozni a Bibliát. Ezt nem tudod felszívniozmózissal. Úgy kezdheted el, hogy tanulmányozod amit a  Biblia tanít neked. 

2: Fogadd el Isten szavát: A Bibliának kell lennie az életed irányítójának. Talán nem fog tetszeni amit olvasol, de ha azt szeretnéd, hogy az Isten által tervezett legjobb dolog érvényesüljön az életedben, akkor úgy kell elfogadnod amit mond, hogy az legyen az irányító az életedben.

3: Engedelmeskedj Isten szavának: Nem elég, hogy tanulmányozod és elfogadod Isten szavát, de meg is kell tartanod. Nem azért lesz rajtad áldás amit tudsz, hanem amit teszel a Biblia alapján.

Sokkal többre lettél teremtve, mint amit valaha is elképzeltél. Az 1Kor 2,9 ezt mondja:" Az Isten azt tervezte el az  őt szeretőknek, amit az ember szeme még nem látott, füle  még nem hallott. Amit még csak meg sem gondolt." (CEV)

Szóval nyisd ki a Bibliát, és készülj fel arra, hogy megtedd, amit csak Isten tud elképzelni.

Beszéljünk róla: 

  • Következetlen vagy a Biblia olvasásakor? Mit fogsz ma ez irányba lépni?
  • Életed melyik területének megáldásáért imádkozol? Ezen területen hűséges vagy hozzá?
  • Hogyan áldotta meg az életedet Isten, amikor következetes maradtál az Igéhez?

 Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása