Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyen a hitedből viselkedés

2014. október 09. 03:00 - torokaron

„Istentől származik az egész Írás, amely hatékonyan használható a tanításra. Alkalmas arra, hogy meggyőzően rávilágítson a bűneinkre, hogy helyreigazítson és helyreállítson bennünket, hogy engedelmességre neveljen, és megmutassa, hogyan éljünk Isten tetszése szerint. Mindez pedig azt a célt szolgálja, hogy az Isten embere tökéletes legyen: minden tekintetben felkészült és alkalmas mindenféle jó munkára.” (2Tim 3:16-17)

just-do-it.jpg

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy melyik a Biblia legjobb fordítása. Azt válaszoltam, hogy a legjobb fordítás az, amikor átülteted az életedbe. Ez az, amiről a Biblia tanulmányozása szól. Ha nem ülteted át Isten Igéjét az életedbe, akkor nem úgy tanulmányozod a Bibliát, ahogy azt Isten szeretné.

Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy átformáljon minket vele, nem pedig hogy csak tájékoztasson általa. Egy nagyobb szívet, nem pedig egy nagyobb fejet kell eredményezzen. A Jakab 1,22-ben ezt írja: „Amit Isten mond, azt tegyétek is meg, ne csak hallgassátok!” (NLT fordítás).

Más szóval, Isten azt szeretné, hogy a hitünkből viselkedés legyen.

Isten a Bibliával való tervét még egyértelműbben kifejezte a 2 Tim 3116-17-ben: „Istentől származik az egész Írás, amely hatékonyan használható a tanításra. Alkalmas arra, hogy meggyőzően rávilágítson a bűneinkre, hogy helyreigazítson és helyreállítson bennünket, hogy engedelmességre neveljen, és megmutassa, hogyan éljünk Isten tetszése szerint. Mindez pedig azt a célt szolgálja, hogy az Isten embere tökéletes legyen: minden tekintetben felkészült és alkalmas mindenféle jó munkára.”

A Biblia célja több annál, mintsem hogy csak egyszerűen megmutassa, hogy mi a rossz az életünkben, vagy hogy hogyan kellene élnünk. Isten azért adta az Igéjét, hogy gyökeresen megváltoztasson minket.

A Biblia különbözőféle képekben jellemzi magát. Például kalapácsnak, kardnak, vagy pedig szikének nevezi magát. Ezeket az eszközöket mind azért tervezték, hogy radikális változásokat okozzanak. Istennek az a célja a Bibliával, hogy radikálisan megváltoztassa az életünket.

A Biblia Isten igazságát szintén többféle módon írja le, mint például tej, víz, kenyér és hús. Mi a közös ezekben a dolgokban? Az, hogy ha nem eszed, vagy iszod őket rendszeresen, akkor meg fogsz halni. Nekünk sohasem lenne szabad a Biblia nélkül élnünk.

A Biblia alapvető fontosságú számunkra, mivel életet ad. Valójában a Biblia Jézusról is úgy beszél, mint Isten szava. A Jn 1,14 azt mondja: „Az Ige hús-vér emberré lett, és közöttünk élt, mi pedig közelről szemléltük a dicsőségét. Igen, a Mennyei Atyától származó egyszülött Fiú dicsőségét, akiben az isteni kegyelem és a valóság teljessége lakik.” Isten odaadta neked az Élő Igét, Jézust, hogy hited szerzője és beteljesítője legyen, valamint odaadta az írott Igét, hogy felkészítsen arra, hogy megélhesd a hitedet.

Beszéljünk róla:

  • A Biblia több, mint egy egyszerű tudás elosztó, vagy információk tárháza. Szerinted hogyan használja Isten a Bibliát, hogy megváltoztassa az életedet?
  • Jézus maga Isten Igéje. Beszéljetek róla, vagy írjátok le, hogy a Bibliával való közeli kapcsolat hogyan eredményezheti a Jézussal való közeli kapcsolatot?
  • Mondj néhány példát arra, hogyan tudod a gyakorlatba átültetni Isten Igéjét, nem pedig csak olvasni azt.

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.02)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása