Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyakorlati alkalmazás: tedd a Biblia tanulmányozásod lendületessé és egyértelművé

2014. október 15. 03:00 - Robin85

"Ne csak hallgassátok Isten Igéjét. Meg kell tennetek amit mond. Máskülönben becsapjátok önmagatokat." (Jakab 1:22 NLT fordítás)

12173264-open-holy-bible-and-pencil.jpg

Semmi nem válhat lendületessé, amíg nem lesz egyértelmű. Éppen emiatt amikor olvasod Isten Igéjét, próbáld megtudni belőle, hogy ez alapján mit kell tenned, azaz átülteted azt a gyakorlatba.

Egy nagyszerű szokás amit érdemes kialakítani, hogy miután olvastál a Bibliádból, leírod egy mondatban az éppen olvasott rész gyakorlati alkalmazását. Ez segíteni fog abban, hogy "az Ige cselekvőjévé" válj és ne csak a hallgatója legyél.

Mitől jó egy gyakorlati alkalmazást leíró mondat? Négy jellemzője van:

Személyes. Nem írhatsz alkalmazást valaki másnak. Ez nem arról szól, hogy a világnak mit kellene tennie vagy a férjednek mit kellene tennie vagy a gyermekeid mit tegyenek. Ez arról szól, hogy neked mit kell tenned.

Gyakorlatias. Az alkalmazás valami olyasmi kell hogy legyen, amit tényleg meg tudsz tenni, valami amit meg tudsz tervezni hogy miként fogod megcsinálni. Az általánosítások sem fognak segíteni. Azok éppen csak némi cselekvésre ösztönöznek és alkalmatlannak fogod tőlük érezni magadat.

Megvalósítható. Ha nem tudod megvalósítani a gyakorlati alkalmazást, akkor több mint valószínű, hogy elbizonytalanodsz. Ha arról szól a gyakorlatod, hogy naponta 5 órát imádkozz, nem fogod megcsinálni. Nem gyakorlatias! Ne mulassz el egy napot sem imádság nélkül. Na ez gyakorlatias.

Visszaellenőrizhető. Ki kell tűznöd magad elé egy határidőt, amivel visszaellenőrzöd magadat. Amíg nem állítasz be egy határidőt és egy elérendő célt, nem tudod leellenőrizni magadat. Így minden csak álom marad.

Ezt a Biblia bármelyik általad olvasott részével meg tudod csinálni. A Biblia azt mondja: "Ne csak hallgassátok Isten Igéjét. Meg kell tennetek amit mond. Máskülönben becsapjátok önmagatokat." (Jakab 1:22 NLT fordítás)

 Beszéljetek róla

  • Miután elolvastad ezt az elmélkedést, miként fog változni a csendességedre szánt időd?
  • Milyen egy mondatos gyakorlatot valósítanál meg ma?
  • Van benned vágy arra, hogy azt tedd, amit Isten Szava mond? Miként tükrözi ezt vissza az életed?

 Daily Hope by Rick Warren 2014.10.08.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása