Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az akaraterő nem fogja megoldani a problémádat

2014. október 30. 03:00 - Robin85

"Szeretem Isten törvényét teljes szívemből. De látok egy másik erőt is magamban, ami az értelmem ellen harcol. Ez az erő a még bennem lakó bűn rabszolgájává tesz." (Róma 7,22-23 NLT fordítás)

Háború zajlik benned, amely egész életeden át tartani fog a régi éned és az új, Jézus Krisztusban született éned között. Pál, a keresztyénség történetének legkiválóbb misszionáriusa, és a legtöbb újszövetségi könyv írója is ezzel küzdött.

A Biblia azt mondja a Róma 7,22-23-ban: "Szeretem Isten törvényét teljes szívemből. De látok egy másik erőt is magamban, ami az értelmem ellen harcol. Ez az erő a még bennem lakó bűn rabszolgájává tesz." (NLT fordítás).

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez a harc életed végéig fog tartani. Soha nem fogod kinőni, nem tudsz elég Igét olvasni, hogy a kísértések elmúljanak, és nem tudsz elbújni előlük.

Amíg nem érsz a Mennybe, be leszel szorítva a két természeted közti csatározásba. Hosszú ideje hívő keresztyén életet élek, de a bűnre hajlamos régi természetem még mindig ott van. A régi természetem azt szeretné, ha büszke, kéjvágyó, énközpontú, csaló és kifejezetten bűnös ember lennék.

A kérdés csak az, hogy hogyan kezeled ezt a problémát.

Az akaraterő nem fogja megoldani. Csak azért, mert akarsz változni és mindent megteszel a változás érdekében, még nem jelenti azt, hogy sikerül is változnod. Egy kis ideig működhet, de egy idő után el fogsz fáradni és feladod az erőfeszítést.

Keresztyénként szeretnéd az új természetedet követni, ami azt jelenti, hogy nem úgy döntesz, hogy a régi természeted követed. Például, ha szexuálisan érzel kísértést, de úgy döntesz, hogy azonnal elszakítod magad a kísértés forrásától, máris elkezded kiéheztetni a régi természetedet. Ha a büszkeség okozna számodra kísértést, emlékeztesd magadat arra, hogy Istentől függsz teljesen, így nem tarthat sokáig a régi természeted ereje.

Beszéljetek róla:

  • Milyen területeken látod a régi természetedet az újjal küzdeni a mindennapokban?
  • Miként tudsz felkészülni arra, hogy sikert érj el ilyen helyzetekben?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.23)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása