Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz Szentlélek kell

2014. november 09. 03:00 - Habakuk

,,Tudom, hogy már hallottatok róla, és meg is tanítottak titeket azokra az igazságokra, amelyek Jézusban öltöttek testet. Ennek megfelelően hagyjátok el a korábbi gonosz életmódotokat, és vessétek le a régi emberi természetet, amely már teljesen megromlott a saját rossz irányba vezető vágyai miatt. Teljesen újítsátok meg a gondolkozásotokat, és öltsétek fel az „új embert”, akit Isten úgy teremtett, hogy őhozzá hasonlítson, igazságosságban és szentségben éljen." (Efézus 4:21-24)

Több erőre van szükséged az életedben mint a saját akaraterőd. Isten erejére van szükséged.

A „Lélek gyümölcsei” azok a tulajdonságok, amelyeket Isten tesz az életedbe, amikor a Szentlélek munkálkodik benned. Ezek a szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás.

Hogyan teszi bele ezeket a gyümölcsöket az életedbe? Nem akaraterővel. Nem mondhatjuk ezt: Mostantól türelmesebb ember leszek!” Ez nem így működik.

A Szentlélek növelheti a türelmet benned. Próbáld ki: ha ezt mondogatod: „Türelmesebb leszek. Jobban fogok szeretni.”  Olyan ez, mint amikor felakasztasz pár narancsot egy tölgyfára és azt mondod rá, hogy az egy narancsfa. Ez nem így működik. A gyümölcs belülről kell, hogy jöjjön – ha Isten Lelke munkálkodik benned.

Hogyan munkálkodik a Szent Lélek az életedben? A válasz: fokozatosan. „És az Úr – aki a Lélek – egyre inkább hasonlóvá tesz minket Önmagához, amint elváltozunk az Ő dicsőséges képére” ( 2 Korintus 3:18)

Akikor Isten kinöveszt egy gombát, ez 6 órába telik. Amikor pedig egy tölgyfát, az 60 évbe. Az a kérdés: mit szeretnél: gomba vagy tölgyfa legyen az életed?

Nem egy éjszaka gyűjtötted a sebeidet, szokásaidat és gondjaidat. Hosszú idő kellett ahhoz, hogy ilyen bonyolult esetté válj :) Egyszer valaki odajött hozzám és azt monda: „Rick pásztor, szükségem lenne rá, hogy megoldd a problémámat a házasságomban.” Azt kérdeztem: „Mennyi ideje vagy házas?” 15 éve – felelte. „Milyen régóta van ez a problémád?” Erre ő – „Tíz éve.”

Öt másodpercen belül megoldást szeretnél? Olyan nem lesz! Apránként hámozhatod ki a gondjaidat, mint ahogy rétegenként hámozod a hagymát.

A Szentlélek azon dolgozik bennünk, hogy fokozatosan olyanokká váljunk, mint Isten. A személyiségedet a szokásaid összessége alkotja. A te felelősséged az, hogy új szokásokat vezess be a változáshoz.

Beszéljünk róla:

  • Milyen szokásokat szeretnél bevezetni azért, hogy a Szentlélek tudja folytatni benned a munkát, hogy olyanná tegyen, mint Krisztus?
  • Kérj meg egy kis csoportot vagy egy olyan személyt, aki később hajlandó elszámoltatni, hogy imádkozzanak érted és járjanak közben azért, hogy be tudd vezetni ezeket az új szokásokat.

 

[Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.02]

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása