Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mielőtt Isten szól, határozd el, hogy igent mondasz

2014. december 11. 03:00 - FodorImi

 

„A magok, amelyek jó talajba hullottak, azokat képviselik, akik hallják az üzenetet, engedelmes, jó szívvel megtartják, és állhatatosak, míg megtermik a gyümölcsöt.” (Lukács 8:15 – TEV fordítás)

Isten azokhoz az emberekhez szól, akik elhatározzák, hogy meg fogják tenni, amit mond, már az előtt, hogy mondaná. Ezt mondják: „Istenem, ha azt akarod tőlem, hogy menjek, menni fogok. Ha azt kívánod tőlem, hogy megházasodjak, meg fogok házasodni. Ha azt akarod, hogy hagyjam ott a munkámat, akkor ott fogom hagyni. Mielőtt bármit mondanál, a válaszom igen. Bármit akarsz, hogy megtegyek, azt meg fogom tenni.”

A Lukács 8:15 ezt mondja: „A magok, amelyek jó talajba hullottak, azokat képviselik, akik hallják az üzenetet, engedelmes, jó szívvel megtartják, és állhatatosak, míg megtermik a gyümölcsöt.”

Korábban tanulmányoztam Jézusnak ezt a példázatát, és azt gondolom, hogy négyféle emberről beszél: azokról, akik ellenállnak, akik felszínesek, akik túl elfoglaltak, és azokról, akik jók.

Négyféle hozzáállást is bemutat ez a példázat. Sőt, egy napon belül is lehet mind a négyféle a hozzáállásod! Egyik percben hátat fordítasz, „Istenem, hallani sem akarom, amit mondasz, úgyis tudom, mit fogsz mondani.” A következő percben pedig azt mondod, „Uram, mondd gyorsan!” Aztán meghallgatod, úgy gondolod, hogy jó, aztán mégsem teszel semmit azzal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a gyümölcsök már kezdenek beérni az életedben, de lefoglal a munkád, az iskola, a gyerekeid, és a tövisek felnőnek. Megint máskor pedig azt mondod, „Istenem, bármit is akarsz, teljesen nyitott vagyok irántad.”

Isten engedelmes hozzáállást vár tőled, így tudsz gyümölcsöt teremni – ez a Bibliai kifejezés a sikerre. Isten azt akarja, hogy légy gyümölcsöző az anyagi ügyeidben, a vállalkozásodban, a családodban, az Istennel és emberekkel való kapcsolataidban és az egészségedben.

Tehát hogyan tudsz gyümölcsöt teremni, mikor Isten mond valamit? Ha továbbadod. Mikor Isten mond neked valamit, a leggyorsabb módja, hogy gyümölcsöt teremjen az életedben, ha elmondod másvalakinek, hogy éppen most mit tanultál.

A Lukács 8:15-nek egy másik fordítása így szól: „Ők figyelnek Isten szavaira, ragaszkodnak hozzá, és állhatatosan megosztják másokkal, akik szintén hamar hitre jutnak.” (LB fordítás) Isten azt akarja, hogy add tovább másoknak, amit tanulsz.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tudod fejleszteni az „Igen, Uram!” hozzáállásodat, vagyis hogy lehetsz kész arra, hogy engedelmeskedsz, bármit mond is Isten?
  • Milyen bizonyítékai vannak az életedben annak, hogy gyümölcsöket teremsz?
  • Kivel tudod megosztani, hogy mit tanít neked Isten?


*(Daily Hope by Rick Warren – 2014.12. 04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása