Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedelmesség - aggodalom nélkül

2014. december 13. 03:00 - gyanus

"Semmiért ne aggódjatok; helyette mindenért imádkozzatok. Mondjátok el Istennek, amire szükségetek van, és köszönjetek meg neki mindent, amit eddig tett. És meg fogjátok tapasztalni Isten békéjét, ami minden értelmünket meghaladja. Az Ő békessége őrizni fogja a szíveteket és elméteket, ahogy Krisztus Jézusban éltek."(Filippi 4:6-7 - NLT fordítás)

Ha úgy érzed, hogy leterhelt vagy összezavarodott vagy egy döntés miatt, amit próbálsz meghozni, akkor valószínűleg a saját hangodra hallgatsz, és nem Isten hangjára. A Biblia azt mondja: "Isten nem a rendezetlenség (összezavarodottság) Istene, hanem a békességé" (1 Kor 14:33 - NIV ford.). Nem Ő találta ki az összezavarodottságot. Tehát, ha ilyennek érzed magad, akkor nem Isten hangja az, ami szól az életedben.

Ha szülő vagy, szeretnéd, hogy a gyerekeidre nyomás nehezedjen vagy össze legyenek zavarodva, amikor megkéred őket valamire? Nem. Szeretnéd, ha megértenék, mit kell csinálni, és engedelmességgel válaszolnának. Isten, az Atya ugyanezt szeretné tőlünk is.

Az egyetlen helyzet, amikor jogosan érzel nyomást az, amikor Isten azt mondja, hogy tégy meg valamit, és te folyamatosan nem-et mondasz. És aztán egyre nagyobb nyomást érzel. De amikor igent mondasz arra, amit Isten kér tőled, újra békesség lesz benned.

Sátán kényszeríteni akar minket, Isten azonban a könyörületességével vonz magához. Sátán ki akarja használni azokat a kényszerítő erőket, amelyek bennünk vannak, és azt akarja, hogy ezek irányítsák az életünket. Isten, a Jó Pásztor azonban Önmaga felé és a békesség felé szeretne vonni minket.

Peter Lord ezt mondta: "Kilencven százaléka annak, amit Isten mondani szeretne neked, bátorítás." Ha mindig csak negatív üzeneteket hallasz Istentől, valami nincs rendben. Valahol zárlat van."

Ha érzed, hogy Isten mond neked valamit, de továbbra is aggodalom van benned, akkor valami nincs rendben.

A Biblia azt mondja nekünk: "Semmiért ne aggódjatok; helyette mindenért imádkozzatok. Mondjátok el Istennek, amire szükségetek van, és köszönjetek meg neki mindent, amit eddig tett. És meg fogjátok tapasztalni Isten békéjét, ami minden értelmünket meghaladja. Az Ő békessége őrizni fogja a szíveteket és elméteket, ahogy Krisztus Jézusban éltek." (Filippi 4:6-7, NLT ford.)

Beszéljetek róla

  • Mik azok a döntések, amik miatt zaklatottnak érzed magad vagy aggódsz? Úgy gondolod, hogy Isten mondott neked valamit, hogy tegyél meg?
  • A Filippi 4:6-7 szerint, mit kell tenned?
  • Mit mondott Isten neked, hogy tegyél meg, de te nem engedelmeskedtél? Mi lett a következménye?

 

*(Rick Warren, Daily Hope, 2014.12. 06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása