Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Karácsony jó híre

2015. január 02. 03:00 - Habakuk

,,Csak egy Isten van, és Jézus Krisztus az egyetlen, aki el tud vinni minket Istenhez. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen minket."(1Timóteus 2:5, CEV fordítás)

 A karácsony a jó hírről szól. Viszont nem a különféle ajándékok, a nagy étkezések és a barátokkal, családdal töltött idő jó híréről.

A karácsony Isten szeretetének a jó híréről szól.

A Biblia azt mondja, hogy mindannyian elveszettek vagyunk Isten nélkül. Isten nélkül nem tudjuk a helyes irányt az életünkben, nem vagyunk védelem alatt, nem tudjuk igazán kamatoztatni a földi életünkben a bennünk rejlő ajándékokat, nem lehetünk igazán boldogok és nincs biztosítva számunkra a hely a mennyben.

A karácsony jó híre az, hogy Isten elküldte Jézust hozzánk a földre, hogy megkeresse és megmentse az elveszetteket. A Biblia azt mondja: ,,Csak egy Isten van, és Jézus Krisztus az egyetlen, aki el tud vinni minket Istenhez. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen minket.'' (1Timóteus 2:5, CEV ford.)

Ha voltál már istentiszteleten, akkor valószínűleg számtalanszor hallottad már a megváltás szót, de talán nem tudod, hogy valójában mit is jelent. Ez a szó olyan, mint egy gyémánt - számos különböző szögből és oldalról tudod nézni.

Jézus azért jött, hogy megmentsen. Nem tudjuk megoldani a problémáinkat egyedül. Jézus nélkül különböző csapdákban vergődünk - állandóan mások elvárásainak akarunk megfelelni, vagy ki akarjuk érdemelni társaink és barátaink elismerését, vagy esetleg egy szenvedélybetegség rabjai vagyunk. Megpróbáltunk már számtalanszor változtatni a helyzeten, de nincs elegendő erőnk ahhoz, hogy kiszabaduljunk. Jézus azért jött, hogy megadja nekünk ezt az erőt.

Jézus azért jött, hogy meggyógyítson és helyreállítson minket.  Mindannyian vágyunk arra, hogy az életünk különböző területein gyógyulást vagy helyreállítást tapasztaljunk meg. Azonban sokszor Krisztus nélkül akarjuk  visszanyerni az erőnket, a bizalmunkat, a jó hírünket, az ártatlanságunkat, illetve helyreállítani Istennel való kapcsolatunkat, pedig csak Jézus képes ezt megtenni.

Jézus azért jött, hogy helyreállítsa a kapcsolatunkat Istennel. Sok ember azt gondolja, hogy Isten megszidja majd, ha visszatér hozzá. De Isten nem dühös rád, hanem épp ellenkezőleg: nagyon szeret téged. Jézus az első karácsonyon azért jött el a Földre, hogy megbékítsen minket Istennel, hogy újra harmóniában legyünk Ővele.

Jézus azért jött a Földre, hogy önmagát adja ajándékként nekünk. Túl sokan ünneplik Jézus születésének napját anélkül, hogy elfogadnák a megváltás ingyen ajándékát. Ezt az ajándékot sokan nem bontják ki, és ezt nagyon rosszul teszik. Téged Isten alkotott saját maga számára. Amíg ezt nem érted meg, addig az életnek nem fogod megtalálni az értelmét.

Most karácsonykor bontsd ki a legfontosabb ajándékot, amit valaha kaptál. Ez az ajándék az, hogy egy úgy kapcsolatod lehet Istennel Jézus által.

Beszéljetek róla:

  • A fentiek közül a megváltás melyik oldala a legfontosabb az Istennel való kapcsolatodban? Miért?
  • Hogyan tudod "kicsomagolni" Isten ajándékát, Jézust ezen a karácsonyon? Hogyan tudsz beszélni erről az ajándékról másoknak?
  • Hogyan tudnád megfelelőbben ünnepelni Jézus születésének napját?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 12. 26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása