Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahogy céljaid elérésén dolgozol, Isten munkálkodik benned

2015. január 10. 03:00 - magyarosijulia

„Nem értem még el a céljaimat, és nem vagyok tökéletes. De Krisztus megragadott engem. Így tovább szaladok és harcolok, hogy megszerezzem a díjat.” (Filippi 3:12, CEV fordítás)

Tegnap arról beszéltünk, hogy miért fontos célokat kitűzni. A mai napon három újabb okát vizsgáljunk meg annak, hogy miért annyira fontosak a célkitűzések, hogy még Jézus is foglalkozott ezzel.

Szükséged van célokra, mert azok reményt adnak, hogy tovább haladj és tűrj.

Jób a következőket írja: „Milyen erőm maradt még, amiben reménykedhetek? Milyen célom lehet még, amiért meg szeretném hosszabbítani az életem idejét? (Jób 6:11, NLT fordítás). Szükséged van a célokra, hogy tovább tudj haladni.

A célodnak nem kell nagy dolognak lennie ahhoz, hogy motiváljon. Például, ha épp műtét után vagy, a felépülésed első célja az is lehet, hogy fel tudj az ágyban ülni. Később lehet, hogy azért dolgozol, hogy fel tudj állni és végül, hogy, végig tudj sétálni a folyósón.

Ezek csak apróságok, de mind nagyon fontosak, hiszen a mostani helyzettől a sikerig nem egy nagy ugrás van, hanem sok apró lépés. A célodnak nem kell nagynak lenni ahhoz, hogy fontos legyen – csak bátorítania kell téged, hogy ne add fel!

Célokat kell kitűznöd, mert azok építik a jellemed.

Az életed legnagyobb előnyei nem a megvalósításaidból származnak, hanem sokkal inkább abból, hogy mi történik benned, ahogy haladsz előre a célod felé.

Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a megvalósításaid. Amíg te a céljaidon dolgozol, addig Isten benned munkálkodik. A jellemedet építi, és ez az, ami az örökkévalóságban is megmarad.

Ezért írja Pál a Filippi 3,12-ben, hogy „tovább szaladok és harcolok, hogy megszerezzem a díjat.” (CEV fordítás). Energiára, megerőltetésre és céltudatosságra van szükséged ahhoz, hogy a céljaidat elérd, az eredmény viszont az lesz, hogy egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá válsz.

Szükséged van célokra, mert a jó célok megjutalmaznak.

A Példabeszédek 11:27-ben azt olvassuk, hogy „Ha jók a céljaid, tisztelni fognak.” (TEV fordítás). Amikor egy jó célra teszed fel az életed, tiszteletet szerez az neked és építi örökségedet a Földön.

A célkitűzésekért a legnagyobb jutalom az örökkévalóságban lesz a miénk. A Biblia azt írja az 1 Korinthus 9:25-26-ban: „Minden sportoló fegyelmezett az edzésben. Ők olyan jutalomért teszik ezt, ami elmúlik, mi viszont az örök jutalomért tesszük. Tehát minden lépésemben céllal futok.” (NLT fordítás). Pál apostolnak céltudatos célkitűzései voltak. Neked is ilyennek kell lenned, hogy elnyerd Isten jutalmát a Mennyországban.

Beszéljetek róla

  • Ha ma elcsüggedtél, szükséged van új célokra. Mi az, amiért dolgoznál, ami naponta motiválna és bátorítana, hogy közelebb kerülj a célodhoz?
  • Mit tanultál meg magadról és Istentől amíg a célod elérésén dolgoztál?
  • Hogyan szeretnéd Isten munkáját az életedben? Milyen módon tükrözik a céljaid a reménységed és elvárásaid, hogy Isten munkálkodni fog benned és általad?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.03)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása