Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan harcoljunk a bennünk lévő jó szándék ellenségeivel

2015. január 20. 03:00 - Robin85

"Elhatároztam, hogy betartom törvényeidet örökre, bármi is történjen."

(Zsoltárok 119:112, CEV fordítás)

Sokan azért nem élnek hatékony életet, mert soha nem tanulták meg, hogyan küzdjenek az elméjükben dúló csatákkal.

Ha meg akarod tanulni az elmédet irányítani, meg kell tisztítanod azt a káros gondolatoktól. Ez nem könnyű feladat, mivel három ellenséged van, ami meg akar akadályozni, hogy beteljesítsd az életed megváltoztatására irányuló jó szándékaidat.

  1. Az első számú ellenséged a régi természeted. Pál azt mondja a Róma 7:23-ban: "Van egy másik erő bennem, ami csatában áll az elmémmel. Ez az erő rabszolgájává tesz a bűnnek, ami még mindig bennem van. (NLT fordítás) Észre szoktad venni magadon, hogy olyan dolgokat teszel, amelyeket igazából nem is akarsz megtenni? Ez a csata az agyadban zajlik a régi, bűnös természeted és a benned lévő jó szándékok között.
  2. A második ellenséged Sátán. Sátán nem kényszeríthet semmire, de tehet javaslatokat, és azok a javaslatok nagyon-nagyon erősek. Folyamatosan negatív gondolatokat ültet el az agyadban. Erre felhasználhat más embereket, a televíziót, vagy egyszerűen csak bedob egy gondolatot az elmédbe.
  3. A harmadik ellenséged a világ értékrendje. Van bármi is a mai világban, ami önfegyelemre sarkallná az embert? Nincs semmi. Gyakorlatilag minden reklám ezt mondja: "Ma megérdemelsz egy kis lazítást, legyen úgy, ahogy te szeretnéd, mi mindent megteszünk ezért..." A Biblia azt mondja az 1János 2:16-ban: "Mert mindaz, ami a világban van - a test kívánsága, a szem kívánsága és a(z életben lévő dolgokkal való) büszkélkedés -, nem az Atyától van, hanem a világból jön." (NIV fordítás)

Ilyen ellenségek mellett nem csoda, hogy elbátortalanodunk, kétségbeesünk és bukásokkal küszködünk.

Te hogyan vívod meg ezt a csatát? Nézd meg, mit mond a 2Korinthus 10:3-5: "Bár a világban élünk, nem úgy harcolunk, ahogy a világ. A fegyverek, amikkel mi harcolunk, nem a világ fegyverei. Sőt, épp ellenkezőleg: (a mi fegyvereinknek) isteni erejük van az erősségek lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden vitát, érvelést és állítást, ami Isten megismerése ellen van, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy Krisztusnak engedelmessé tegyük." (NIV fordítás)

Van választásod. Az elmédnek hallgatnia kell rád. Isten nem csak elmét adott, hanem akaratot is! A legjobb akkor legyőzni a kísértést, amikor az még el sem kezdődött.

"Elhatároztam, hogy betartom törvényeidet örökre, bármi is történjen." (Zsoltárok 119:112, CEV fordítás)

 

Beszéljetek róla:

  • Elhiszed, hogy Isten törvényének és útmutatásainak követése szabadságot hoz és segít élvezni az életet? Miért igen, vagy miért nem?
  • Mit használ Sátán konkrétan a te személyes életedben, hogy romboló gondolatokra és viselkedési mintákra irányítsa a figyelmed?
  • Mit tudsz tenni azért, hogy megtanulj kívülről igeverseket, hogy még könnyebben állhass meg a kísértésekkel szemben?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 01.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása